Tgrt Haber
03 Kasım 2014 20:42

Ukrayna'da ayrılıkçılar Başkanlarını seçti

Donetsk ve Lugansk halk cumhuriyetlerinde, Başkanlık seçimlerini kazanan Zaharçenko Donetsk'te, Plotnitski de Luhansk'ta yarın yemin edecek

Ukrayna'da ayrılıkçılar Başkanlarını seçti
rusya, donetsk, Lugansk, Dış Politika Haberleri,

Rus yanlısı ayrılıkçılarca tek taraflı olarak ilan edilen Donetsk ve Luhansk halk cumhuriyetlerinde, Ukrayna'nın tanımadığı parlamento ve başkanlık seçimlerinde oy sayımları sona erdi. Seçim sonuçlarına göre, Donetsk'te başkanlık seçimlerini kazanan Aleksandr Zaharçenko ile Luhansk'ta seçimi kazanan İgor Plotnitski, yarın yemin ederek göreve başlayacak.

Donetsk Halk Cumhuriyeti Merkez Seçim Komisyonundan yapılan açıklamada, dün yapılan seçimlerde 1 milyon 120 bin vatandaşın oy kullandığı belirtildi. Açıklamada, Donetsk Halk Cumhuriyeti Başkanlığı seçimlerinde Başbakan Aleksandr Zaharçenko'nun 765 bin 340, Yeni Rusya Parlamentosu Başkan Yardımcısı Aleksandr Kofman'ın ise 111 bin, meclis üyesi Yuriy Sivokonenko'nun ise 93 bin 280 oy aldığı, seçim sonuçlarına göre Zaharçenko'nun başkanlık seçimlerini kazandığı açıklandı. Açıklamada, seçimlerde ise Donetsk Cumhuriyeti Birliği'nin 662 bin 725 oy, Özgür Donbas Birliği'nin ise 306 bin 982 oy aldığı kaydedildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...