Tgrt Haber
12 Mart 2022 11:44 - Güncelleme : 12 Mart 2022 14:31

Ukrayna ordusu yayınladı: İşte Kiev'in Hayaleti

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali 17'nci gününde… Sivilleri tahliye için geçici ateşkes yapan Rusya, Ukrayna’yı yeniden bombalarken Ukrayna ordusu, 10 Rus jetini düşüren “Kiev’in hayaleti” adlı pilotun görüntüsünü yayınladı.

Ukrayna ordusu yayınladı: İşte Kiev'in Hayaleti

Rusya’nın Ukrayna’yı işgali 17. günün de devam ederken Ukrayna ordusu, savaş sırasında 10 Rus jetini düşüren pilotun görüntüsünü sosyal medya hesabından yayınladı. 'Kiev’in Hayaleti' olarak anılan pilot Rusya’ya mesaj verdi. Çatışmaların henüz ilk gününde Ukrayna ordusuna bağlı bir uçağın 6 Rus uçağını düşürmesiyle gündeme gelmişti. Adının Vladmir Abdonov olduğu iddia edilen pilot, ülkesini savununca kahraman ilan edildi ve hem Ukrayna hem de Ukrayna'yı destekleyenler için umut oldu.

“RUHUNUZ İÇİN GELİYORUM”

10 kadar Rus jetini düşüren gizemli bir Ukraynalı pilotun bir efsane olduğu düşünülüyordu. Ukrayna Genelkurmayı 'Merhaba işgalci, ruhunuz için geliyorum!' tehdidi ile birlikte "Kiev'in Hayaleti" olduğu iddia edilen bir pilotun görüntüsünü yayınladı. Görüntü, bir MiG-29 savaş uçağının kokpitinde, yüzü siyah bir vizör ve oksijen maskesinin ardına gizlenmiş bir figürü gösteriyor. Hayalet, Ruslar'ın büyük istilasına karşı bir direniş sembolü haline geldi.

Ukrayna ordusu yayınladı: İşte Kiev'in Hayaleti

RUSYA’NIN UÇAK SAYISI 10 KAT FAZLA

Ukrayna, çatışma sırasında birden fazla Rus uçağını düşürdüğünü iddia etti. İki ülke arasındaki çatışmalar başlamadan önce Putin'in yaklaşık bin 200 savaş uçağı varken Ukrayna'nın sadece 124 tane uçağı bulunuyordu. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...