Tgrt Haber
29 Mart 2022 23:04 - Güncelleme : 30 Mart 2022 00:27

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'den Rusya ile müzakere açıklaması

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, İstanbul'da yapılan müzakereler sonrası açıklama yaptı. Zelenskiy, Rusya ile müzakereler için ilk sinyallerin pozitif olduğunu belirtti.

Editör: Murat Makas / Kaynak: İHA
Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'den Rusya ile müzakere açıklaması

Dünya gözünü Rusya ile Ukrayna'yı barış için masaya otutturan Türkiye'ye çevirdi. İstanbul'da, Rusya ile Ukrayna heyetleri arasında yapılan görüşme sonrasında iki heyet temsilcileri de görüşmenin olumlu geçtiğini açıklamıştı.

İstanbul görüşmelerine katılan Rusya Savunma Bakan Yardımcısı Fomin, Kiev ve Çernigiv yönlerinde askeri eylemlerini azaltmaya karar verdiklerini açıklarken, Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Danışmanı Mihail Podolyak da müzakere sonuçlarının liderler seviyesinde bir görüşme yapılması için yeterli olduğunu ifade etmişti.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rusya ile görüşmelerden gelen izlenimler pozitif değerlendirilebileceğini söyledi. Ukrayna lideri, ''Olumlu sinyaller var ama bu sinyaller bomba seslerini bastırmaz'' dedi.

"RUS TEMSİLCİLERE GÜVENMİYORUZ"

Zelenskiy, "Bizim yok olmamız için savaşmaya devam eden bir gücün temsilcilerinin sözlerine güvenmemiz için herhangi bir nedenimiz yok. Müzakerelerdeki yalnızca somut bir sonuca güvenilebilir." dedi.

''HALA YOLLUYORLAR''

Net sonuçlar almak istediğinin altını çizen Zelenskiy, "Rusya’nın saldırılarında ve başarılı savunmamızda 34’üncü gün bitiyor. Rusya’nın Kiev’de ve Çernihiv’de askeri hareketliliğini azaltacağı yönündeki haberleri duymuşsunuzdur. Çörnabayevka şehrinde de uçakların uçuşu ve tankların geçişinin azalacağı ifade edildi. Yine de Rusya mevzilerimize saldırmak için potansiyel güce sahip. Hala savaşa yolladıkları teknik araçları var ve kanunsuz adamları var” dedi.

''UKRAYNA HAZIR''

Ukrayna’nın savunmasının bir numaralı görevleri olduğunu vurgulayan Zelenskiy, “Düşman hala bizim topraklarımızda bombalamalarına devam ediyor. Mariupol tamamen kapalı ve roket saldırıları durmuyor bu bir gerçek. Müzakerelerden duyduğumuz sinyaller olumlu diyebiliriz. Ancak Ukraynalılar saf değil. 34 günlük saldırılarda ve 8 yıldır Donbass’ta süren savaşta sadece sonuca güvenmeyi öğrendik. Ukrayna müzakerelere hazır ve onu devam ettirecek. Biz sonuca odaklanıyoruz. Bizim ülkemiz ve insanlarımız için güvenlik olmalı. Rus ordusu işgal ettiği yerlerden çıkmalı. Ukrayna’nın toprak bütünlüğü ve egemenliği garanti olmalı" diye konuştu.

Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...