Tgrt Haber
16 May 2021 07:09

Tutuklanan ırkçı vekil Lagos Yunanistan'a iade edildi

Daha önce Türk bayrağını yırtarak provokasyon yapan ırkçı vekil Lagos, dokunulmazlığının kaldırılmasının ardından tutuklanarak ülkesine iade edildi.

Tutuklanan ırkçı vekil Lagos Yunanistan'a iade edildi
Tutuklanan ırkçı vekil Lagos,Yunanistan,türk bayrağı

Avrupa Parlamentosunda  yapılan oylama onucunda milletvekilliği kaldırılan ve Brüksel’de tutuklanan aşırı sağcı Yannis Lagos, Yunanistan’ın başkenti Atina’ya getirildi.Yoğun güvenlik önlemler altında Atina Savcılığına getirilen Lagos, Domokos Hapishanesine sevk edilecek. Aşırı sağcı Altın Şafak Partisi, Yunanistan’da mahkeme tarafından ‘suç örgütü’ olarak kabul edilmişti. Örgütü yönettiği gerekçesiyle Lagos’un da aralarında bulunduğu çok sayıda parti üyesi hapis cezasına çarptırıldı.

Tutuklanan ırkçı vekil Lagos Yunanistan'a iade edildi

13 YIL HAPİS ALDI

Lagos hakkında 13 yıllık hapis cezası verildiği 7 Ekim 2020’de dokunulmazlığını kullanarak Yunanistan’dan Belçika’ya kaçtı. Irkçı siyasetçi partisi Altın Şafak Partisinden istifa ederek, “Ulusal Halk Vicdan” adı altında parti kurarak faaliyetlerine devam etti. 47 yaşındaki ırkçı vekil pek çok suç nedeniyle daha önce çok sayıda tutuklanmış ve cezalar almıştı.

Tutuklanan ırkçı vekil Lagos Yunanistan'a iade edildi

DAHA ÖNCEDE TÜRK BAYRAĞINI YIRTMIŞTI

Irkçı vekil Lagos, Avrupa Parlamentosu’nda yaptığı konuşma sırasında Türk bayrağını parçalamıştı. Bu hareketi sonrası çok sayıda tepki alan Lagos’un dokunulmazlığının kaldırılması Yunanistan makamları tarafından talep edildi. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...