Tgrt Haber
29 Şubat 2024 15:14 - Güncelleme : 29 Şubat 2024 15:38

Telefonuyla bir fotoğraf çekti ve bebeğinin nadir göz hastalığını fark etti!

İngiltere'de bir anne, akıllı telefonu sayesinde oğlunun nadir görülen bir kanser türüne yakalandığını fark etti. 3 aylık bebek erken teşhis sayesinde şimdilerde sağlığına kavuşuyor. 

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Tgrthaber.com.tr / Çeviri
Telefonuyla bir fotoğraf çekti ve bebeğinin nadir göz hastalığını fark etti!
hastalık,ingiltere

Dört çocuk annesi Sarah Hedges, oğlunun bir fotoğrafını çektiği sırada retinasında kedi gözüne benzer bir parıltı fark etti. Gördüklerinden tam emin olamayan anne bir kez de flaşıyla fotoğraf çekip karşılaştırdığında oğlunun gözünde bir sorun olduğunu fark etti.

Telefonuyla bir fotoğraf çekti ve bebeğinin nadir göz hastalığını fark etti! - 1. Resim

Oğlunun gözünün fotoğraflarıyla beraber doktora başvuran Hedges, durumu anlattı ve çocuğunun muayene edilmesini istedi. Doktorlar 3 aylık Thomas'ın  retinoblastoma adı verilen göz kanserine yakalandığını söylediler. The Sun'ın haberine göre, bebek Thomas acil olarak tedaviye alındı ve kemoterapi görmeye başladı. 

Telefonuyla bir fotoğraf çekti ve bebeğinin nadir göz hastalığını fark etti! - 2. Resim

Anne Sarah, ilk şoku ve yaşadıklarını şu sözlerle anlattı:

''Oğlumun öleceğini düşündüm. Onu kaybedeceğimi sanıyordum, kanser kelimesini duyduğunuzda otomatik olarak daha kötüsünü düşünüyorsunuz. Çünkü 'kanser' kelimesi bir ölüm riski taşıyor. İlk duyduğumda birisinin bana bunun kötü bir rüya olduğunu ve bir dakika içinde uyanacağımı söylemesini istedim. Dünyam başıma yıkıldı. Ben sadece ağladım, o konuşmaya devam etti ve elimi tutarak beni rahatlatmaya çalıştı."

Telefonuyla bir fotoğraf çekti ve bebeğinin nadir göz hastalığını fark etti! - 3. Resim

Oğlunun şimdilerde iyileşmeye başladığını söyleyen Hedges, artık daha mutlu bir çocuk olduğunu ve ağabeyiyle rahat rahat oynayabildiğini dile getirdi. 

Kaynak: Tgrthaber.com.tr / Çeviri
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...