Tgrt Haber
25 Nisan 2024 19:20 - Güncelleme : 25 Nisan 2024 19:25

Taliban’dan 3 ülkeye DEAŞ suçlaması!

Taliban yönetimi, 3 komşu ülkeyi terör örgütü DEAŞ'a destek vermekle suçladı. Dışişleri Bakan Vekili Emirhan Muttaki’den konuyla ilgili açıklama geldi.

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: Anadolu Ajansı
Taliban’dan 3 ülkeye DEAŞ suçlaması!

Afganistan geçici hükümetinin Dışişleri Bakan Vekili Emirhan Muttaki, komşu 3 ülkenin terör örgütü DEAŞ'a imkan sağladığını ve kapasitesini artırdığını savundu. Afgan basınında yer alan haberlere göre, başkent Kabil'de İkinci Afgan-Kazak Fuarı'nın açılışında konuşan Muttaki, Afganistan'da meydana gelen terör saldırıları hakkında açıklamalarda bulundu.

“LOJİSTİK DESTEK SAĞLANIYOR”

Komşu 3 ülkenin Afganistan'da ve bölgede terör örgütü DEAŞ'a destek verdiğini savunan Muttaki, ülkelerden birinin DEAŞ'a insan gücü sağladığını, diğerinin eğitim verdiğini, ötekisinin ise teröristlere lojistik sağladığını ileri sürdü.

İSİM VERMEDİ!

Afganistan'da meydana gelen 10 terör saldırısının "Afganistan dışında" planlandığı iddiasında bulunan Muttaki, bu ülkelerden Afganistan'a zarar vermeyi bırakmasını istedi. Muttaki, söz konusu ülkelerin isimlerini açıklamadı.

Bazı Afgan medya organlarında, Muttaki'nin Tacikistan, Pakistan ve İran'ı kastettiği iddiaları yer aldı. Muttaki'nin, Tacikistan'ı DEAŞ'a insan gücü sağlamakla, Pakistan'ı eğitim vermekle ve İran'ı ise lojistik desteği temin etmekle suçladığı ileri sürüldü.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...