Tgrt Haber
18 Ağustos 2021 15:11

Taliban’a karşı ilk direniş fitili ateşlendi! Saleh: Milyonları hayal kırıklığına uğratmayacağım

Taliban’ın Afganistan’da kontrolü ele almasıyla iç savaşa doğru sürüklenen ülkede ilk direniş fitili ateşlendi. Taliban'a karşı mücadele veren 'efsane komutan' Ahmed Şah Mesud'ın oğlu ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Amrullah Saleh’den geldi. Saleh, kendini geçici cumhurbaşkanı ilan ederek “Taliban ile asla aynı çatının altında olmayacağım. Asla.” dedi.

Taliban’a karşı ilk direniş fitili ateşlendi! Saleh: Milyonları hayal kırıklığına uğratmayacağım
Amrullah Salih,Eşref Gani,Taliban,Afganistan

Taliban’ın 20 yıl sonra Afganistan'da kontrolü hızla ele geçirmesi nedeniyle ülkede kaosa sürüklendi. Cumhurbaşkanı Eşref Gani’nin ülkeden kaçması ve askerlerin silah bırakması iç savaş riskini arttırdı. Taliban karşıtları örgütleniyor ve direnişin fitilini ateşliyor. İlk adım Taliban'a karşı verdiği mücadele veren 'efsane komutan' olarak bilinen Ahmed Şah Mesud'ın oğlu Amrullah Saleh’den geldi. Dün Saleh, Cumhurbaşkanı Gani'nin ülkeden kaçması sonrası kendisini geçici Cumhurbaşkanı ilan etti. Twitter’den yaptığı açıklamada “Afganistan anayasasına göre, başkanın yokluğunda, kaçışında, istifasında veya ölümünde Cumhurbaşkanı yardımcısı geçici başkan olur. Şu anda ülkemin içindeyim ve meşru cumhurbaşkanı desteklerini ve fikir birliğini sağlamak için tüm liderlere ulaşıyorum” dedi. Kabil'e yaklaşık 150 kilometre uzakta bulunan Pencşir vilayetinde açıklamalarda bulunan Saleh, Taliban'a teslim olmayacağını söyleyerek sonuna kadar savaşacağına söz verdi.

BASKI VE ZULME KARŞI ÇIKACAĞIZ

Twitter hesabından yazılı açıklama yapan Saleh, “Beni dinleyen milyonları hayal kırıklığına uğratmayacağım. Taliban ile asla aynı çatının altında olmayacağım. Asla.” dedi.  Böylece Taliban'a karşı direnişin fitilini ateşlenmiş oldu.  Twitter’dan paylaşımlarda bulunan Saleh, “Pakistan'ın baskı ve zalim diktatörlüğüne karşı çıkmak bizim meşruiyetimizdir” dedi.

Taliban’a karşı ilk direniş fitili ateşlendi! Saleh: Milyonları hayal kırıklığına uğratmayacağım

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...