Tgrt Haber
23 Temmuz 2022 16:43 - Güncelleme : 23 Temmuz 2022 17:19

Tahıl koridorunda ilk gemi için Ukrayna tarih verdi

Dün İstanbul’da Rusya ile tahıl koridoru anlaşmasına imza atan Ukrayna, ilk gemilerin 4 gün içinde çıkabileceğini açıkladı. 

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: Anadolu Ajansı
Dün Rusya ile Ukrayna heyetleri arasında İstanbul'da imzalar atılmıştı.
Tahıl krizi,Tahıl koridoru
Dün Rusya ile Ukrayna heyetleri arasında İstanbul'da imzalar atılmıştı.

Tahıl koridorunda imzalar dün Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde atıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres’in katılımıyla Rusya ve Ukrayna heyetleri tahıl koridoru anlaşmasını imzaladı. Ukrayna Altyapı Bakanlığı, Çornomorsk, Odessa ve Yujnıy limanlarının iki hafta içinde çalışacağını bildirdi.

4 GÜN İÇİNDE İLK GEMİLER ÇIKABİLİR 

Bakanlıktan yapılan açıklamada, tahılın çıkışı için kullanılacak Çornomorsk, Odessa ve Yujnıy limanlarından ilk gemilerin 4 gün içinde çıkabileceği belirtildi. Söz konusu limanların tamamıyla 2 hafta içinde çalışacağı kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "İstanbul'da Koordinasyon Merkezi'ni oluşturmak için yarın heyet göndermeye hazırız. Diğer tarafların bunu hızlı yapmaya hazır olduğunu umuyoruz. Merkez oluşturulunca ilk limanı açabileceğiz."

ZELENSKİ'DEN TEŞEKKÜR MESAJI

 Anlaşmanın imzalanmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ithafen teşekkür mesajı yayımlayan Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, "Özellikle BM Genel Sekreterİ Antonio Guterres ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a çabalarından dolayı minnettarım" demişti. 

Türkiye'nin öncülüğünde İstanbul'da Rusya, Ukrayna ve Birleşmiş Milletler arasında imzalanan anlaşma ile tahıl krizinin çözüme kavuşacak olması dünya basınında büyük yer buldu. Fransa ve İtalya basını, söz konusu anlaşmanın imzalanması için Türkiye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ortaya koyduğu çabaya dikkati çekti.

 

 

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...