Tgrt Haber

Suriye'de Esad 11’inci kez af çıkardı

01 May 2022 10:30 - Güncelleme : 01 May 2022 11:51
Suriye'de Esad 11’inci kez af çıkardı

Suriye’de Beşar Esad yönetimi 11.kez af ilan ederek dünyanın farklı noktalarına giden Suriyelilere ‘geri dönün’ çağrısında bulundu. Daha önceki afların aksine kapsamı ise genişletildi ve genel af ilan edildi.

2011’de başlayan Suriye’de iç savaş 11 yılını geride bıraktı. Milyonlarca insanın hayatını kaybettiği, milyonlarca insanın ise ülkesini terk etmek zorunda kaldığı son yılların en büyük insani trajedisi olan savaşın izleri hale sürüyor. Suriye’deki savaşı fırsat bilen terör örgütleri bölgedeki etkinliğini arttırdı. 

SURİYE’DE AF İLAN EDİLDİ

Bugün halen çatışmaların devam ettiği Suriye’de şehirler yol olurken ülkede askeri ve siyasi birlik ise sağlanamıyor.  Yaşanan onlarca şeye rağmen koltuğunu koruyan Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad savaş nedeniyle ülkeyi terk eden vatandaşların ülkeye geri dönmeleri için bir kez daha af çıkardı. Daha önce bir çok kez af çıkaran Esad’ın ilan ettiği aflar farklı suçları kapsıyor ve kapsamının geniş olmaması yönünden eleştiriliyordu.

AF KAPSAMINDA NELER VAR?

Kararla ilgili Suriye Devlet Başkanlığı tarafından açıklama yapıldı. Açıklamada şöyle denildi:

Devlet Başkanı Esad, 2022 tarihli 7 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameyi yayımladı.

Kararname, 19 Sayılı Terörle Mücadele Kanunu’nda yer alan ve bir insanın ölümüne yol açanlar hariç olmak üzere, 30 Nisan 2022 tarihinden önce Suriyeliler tarafından işlenen terör suçları için genel af çıkarılmasını öngörüyor.

Bu af, kişilik hakkı davasını etkilemez, zarar gören her halükarda yetkili hukuk mahkemesinde dava açabilir ve bu kararname yayımı tarihinden itibaren geçerlidir.

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...