Tgrt Haber
22 Nisan 2024 17:29 - Güncelleme : 22 Nisan 2024 17:40

Suriye lideri Esad'dan dikkat çeken açıklamalar: Topraklarımızı işgal etseler de görüşüyoruz

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, ABD'nin topraklarının bir kısmını işgal etmiş olsa da görüşmelerin sürdüğünü açıkladı.

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Tgrthaber.com.tr / Çeviri
Suriye lideri Esad'dan dikkat çeken açıklamalar: Topraklarımızı işgal etseler de görüşüyoruz

Türkiye ve Suriye arasındaki normalleşme sürecinde durağan bir dönem yaşanırken Suriye lideri Beşar Esad'dan ABD'ye dair dikkat çeken açıklamalar geldi. Esad, Batı ile ilişkileri düzeltmek için ABD için görüştüklerini söyledi.

Esad, Suriye yönetiminin zaman zaman ABD'li yetkililerle bir araya geldiğini kaydederek "ABD şu anda topraklarımızın bir kısmını işgal etmiş durumda. Yine de kendileriyle görüşüyoruz ama bu görüşmeler bir yere gitmiyor" dedi.

Suriye lideri Esad'dan dikkat çeken açıklamalar: Topraklarımızı işgal etseler de görüşüyoruz - 1. Resim

''HER ZAMAN BİR UMUT VARDIR''

Suriye lideri, Batı ile ilişkilerin düzelip düzelemeyeceğine ilişkin soruya, "Her zaman umut var. Sonuç çıkmayacağını düşünsek de denemeliyiz" cevabını verdi.

Öte yandan Suriye, 2011'de patlak veren savaşın ardından son dönemde özellikle Körfez Arap ülkeleriyle ilişkileri düzeltmeye başladı.

Batılı ülkeler ve ABD ise Suriye'ye yönelik yaptırımları sürdürüyor.

Kaynak: Tgrthaber.com.tr / Çeviri
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...