Tgrt Haber
21 Aralık 2023 07:43 - Güncelleme : 21 Aralık 2023 13:48

Suçsuz yere hapiste kalma rekorunu kırdı! 71 yaşında özgürlük

ABD'de 1974'te işlenen bir cinayet nedeniyle hapse konulan Glynn Simmons 48 yıl, 1 ay, 18 gün ceza çektikten sonra suçsuz oluğu anlaşılınca tahliye edildi. 71 yaşındaki Simmons'ın ülke tarihinde haksız yere en uzun süre cezaevinde kalan kişi olma rekorunu kırdı.

cezaevi,abd

ABD'de gündem, suçsuz yere 48 yılı aşkın süre hapishanede kalan Glynn Simmons. 1974'te işlenen bir cinayet nedeniyle suçlanarak ömür boyu hapis cezasıyla parmaklıklar ardına konulan Simmons 22 yaşında girdiği cezaveinden 71 yaşında çıktı. 

Simmons, temmuz ayında bir yargıcın yeniden yargılanmasına hükmetmesi sonrası serbest bırakılmıştı. Geçtiğimiz pazartesi günü bir bölge savcısı, Simmons'ın yeniden yargılanmasını gerektirecek kanıt olmadığını açıkladı.

"DAYANIKLILIK VE AZİM DERSİ"

Buna karşın Oklahoma Bölge Yargıcı Amy Palumbo, salı günü Simmons'ın masum olduğu yönünde hüküm verdi. Palumbo karar açıklamasında, "Bu mahkeme, Bay Simmons'ın mahkum edilmesine ve hapsedilmesine neden olan suçun onun tarafından işlenmediğini açık ve ikna edici delillerle tespit etmiştir" ifadelerini kullandı.

Simmons ise mahkemenin kararı sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, "Bu, dayanıklılık ve azim konusunda bir derstir. Kimsenin size bunun olamayacağını söylemesine izin vermeyin, çünkü bu gerçekten mümkün olabilir" diye konuştu.

YENİ GÖRGÜ TANIKLARI ÇIKMIŞTI

Simmons, Oklahoma City'de alkollü içki satan bir dükkanın soyulması sırasında Carolyn Sue Rogers'ın öldürülmesi nedeniyle yargılandı, Don Roberts'la birlikte 1975'te suçlu bulunarak idam cezasına çarptırıldı. Cezalar daha sonra ömür boyu hapse çevrildi.

Simmons, cinayet işlendiğinde, eyaleti Louisiana'da olduğunu söylemişti. Temmuz ayında savcıların savunma avukatlarına ellerindeki tüm kanıtları göstermedikleri ortaya çıkmış, bir görgü tanığının başka şüphelileri de teşhis ettikleri belirlemiş, Simmons'ın cezası iptal edilmişti.

KARACİĞER KANSERİ 

Roberts, 2008 yılında şartlı tahliye edilmişti. Oklahoma'da yanlış yere hapis yatanlara 175 bin dolara kadar tazminat ödenebiliyor. Halen karaciğer kanseriyle mücadele eden Simmons, yaşam masrafları ve kemoterapi tedavisi için binlerce dolar bağış toplamıştı.

Kaynak: BBC
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...