Tgrt Haber

Son dakika! NATO Genel Sekreteri Stoltenberg: Erdoğan'ı ciddiye almak zorundayız

14 Haziran 2022 23:28 - Güncelleme : 15 Haziran 2022 01:11
Son dakika! NATO Genel Sekreteri Stoltenberg: Erdoğan'ı ciddiye almak zorundayız
NATO,Türkiye,Cumhurbaşkanı Erdoğan

Son dakika haberi: Türkiye'nin ciddi bir terör tehditleriyle karşı karşıya olduğunu belirten NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dile getirdiği endişeleri ciddiye almak zorundayız" dedi.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgal girşimiyle İsveç ve Finlandiya Rus ordusunun kendilerini de hedef alacağı endişesiyle NATO'ya üyelik başvurusunda bulunmuştu. Türkiye iki ülkenin de terör örgütü PKK'ya maddi desteğinden dolayı üyelik bşavurusunun veto edileceğini duyurmuştu. NATO'ya üye olmak isteyen iki ülke Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın keskin ve net açıklamarından sonra Türkiye'yi ikna etmek için görüşme talebinde bulundu.

Görüşmelerde terör örgütlerine açıkça mesafeli olduklarını iddia etselerde Türkiye'nin teröristleri iade etme talebi geri çevrildi. Ankara'nın 'yazılı belge isteriz' sözlerine de olumlu yaklaşılmadı.

Türkiye'nin iki ülkeye PKK'ya desteğin kesilmesi yönünde baskısı sürerken NATO Genel Sekreteri Stoltenberg önemli açıklamalarda bulundu.

"ERDOĞAN'I CİDDİYE ALMAK ZORUNDAYIZ"

Stoltenberg, Hollanda'nın Lahey kentinde Hollanda Başbakanı Mark Rutte ile Danimarka Başbakanı Mette Frederiksen'in ev sahipliğinde 29-30 Haziran'da düzenlenecek Madrid zirvesine hazırlık niteliğinde çalışma yemeğine katıldı.

Yeni tamamladığı Finlandiya ve İsveç ziyaretlerinin olumlu geçtiğini belirten Stoltenberg, iki ülkenin Türkiye'nin PKK terörüyle mücadelesi de dahil olmak üzere dile getirdiği endişeleri gidermek için yapılan çalışmaları memnuniyetle karşıladığını söyledi.

Stoltenberg, Türkiye'nin ciddi terör tehditleriyle karşı karşıya olduğunu belirterek, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dile getirdiği endişeleri ciddiye almak zorundayız" dedi.

"GÜVENLİK ENDİŞELERİ ELE ALINMASI GEREK"

Öte yandan geçtiğimiz günlerde Finlandiya'yı ziyaret eden Stoltenberg,Türkiye'nin terör örgütü PKK ile ilgili endişeleri de dahil olmak üzere tüm NATO müttefiklerinin güvenlik endişelerinin ele alınması gerektiğini söylemişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Ahmet dinçer14 Haziran 2022 23:49

Türkiye bu konuda çok haklı nato türkiyenin sözlerini dikkate almak zorunda

Sonraki Haber Yükleniyor...