Tgrt Haber
31 Ağustos 2021 09:52

Sosyal medyada milyonlar izledi: Taliban haber stüdyosuna silahlarla girdi

Afganistan'daki yönetimi ele geçiren Taliban'ın bazı üyeleri, haber sunulurken stüdyoya silahlarıyla girdi. Bu görüntüleri sosyal medyada milyonlarca kişi izledi.

Sosyal medyada milyonlar izledi: Taliban haber stüdyosuna silahlarla girdi
afganistan,taliban,abd

15 Ağustos'ta Kabil'e giren Taliban, aynı gün ülke yönetimi ele geçirdi. ABD ise dün son uçağını Afganistan'dan kaldırdı ve çekilme operasyonunun tamamlandığını duyurdu. Bu gelişmelerin ardından 20 yılın sonunda ülke yönetimini ele geçiren Taliban, 'zafer' kutlamaları yaptı. Taliban'ın bir başka hamlesi ise silahlı bazı üyelerinin bir televizyon kanalının stüdyosuna girmesiydi.

En az 8 silahlı Taliban üyesi, haber spikerinin ülkedeki son gelişmeleri aktardığı esnada stüdyoda yer aldı. Spiker, Afgan halkına ''Taliban'dan korkmayın, Taliban'la iş birliği yapın'' mesajını iletti. Stüdyoya gelenler arasından bir Afgan yetkili de canlı yayında açıklamalar yaptı.

Sosyal medyada milyonlar izledi: Taliban haber stüdyosuna silahlarla girdi

Dailymail'in haberine göre, Afgan spikerin ''Taliban'dan korkmayın'' açıklamalarının yanı sıra yüzündeki ifade her şeyi özetliyordu. Korku dolu anlar yaşayan spiker, kısa sürede dünyanın gündemine oturdu.

42 saniyelik video sosyal medyada yayınlandı ve kısa sürede milyonlarca kez izlenerek viral oldu. Yerel kaynaklara dayandırılan haberlere göre, Taliban militanları silahlı bir şekilde kanala geldi ve açıklama yapmak istediklerini bildirdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...