Tgrt Haber
04 Temmuz 2022 10:00 - Güncelleme : 04 Temmuz 2022 11:08

‘Son’ kale düşerken Rusya yeni hedefini belirledi, ilk saldırıyı gerçekleştirdi

Ukrayna’nın doğusunda Lugansk bölgesinin ‘son kale’si olan Lysychansk’in düşmesinin ardından Rus birlikleri Sloviansk için harekete geçti. 

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: Aljazeera
‘Son’ kale düşerken Rusya yeni hedefini belirledi, ilk saldırıyı gerçekleştirdi
Sloviansk,Rusya,Ukrayna

Ukrayna’da Rusya’nın 24 Şubat’ta başlattığı savaş tüm şiddetiyle halen devam ediyor. Savaş daha çok ülkenin doğu bölgelerinde yoğunlaşmış durumda. Kanlı çatışmalara sahne olan bölgede 'son kale' olarak tanımlanan Lysychansk dün Rus birliklerinin kontrolüne geçti. Lysychansk, Ukrayna'nın Luhansk'taki son şehirdi. Ruslar birlikleri, Luhansk’ı ele geçirdikten sonra yeni hedefi Sloviansk’a doğru yola çıktı. Büyük savaşa hazırlanan Donetsk'teki Sloviansk'a Rus birlikleri saldırı düzenledi. Saldırıda altı kişi hayatını kaybederken en az 20 kişiyi yaraladı. Yetkililerin açıklamasına göre Rus birlikleri Sloviansk’a çok sayıda roketatarla saldırdı. 

KADINLAR TEPKİLİ 

Ukrayna'nın Sloviansk kent merkezindeki Rus bombardımanına bir kadın tepki gösterdi. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Rusya'nın doğu Luhansk bölgesinin tam kontrolünü ele geçirmesinin ardından Lysychansk şehri de dahil olmak üzere kaybedilen toprakları geri alma sözü verdi.

‘Son’ kale düşerken Rusya yeni hedefini belirledi, ilk saldırıyı gerçekleştirdi

SAVAŞ SONRASINA HAZIRLIK 

Avustralya Başbakanı Anthony Albanese, Kiev'i ziyaret etti ve Canberra'nın Ukrayna'ya 14 zırhlı personel taşıyıcı ve 20 Bushmaster aracı daha göndereceğini söyledi. Ukrayna'dan heyetler, destek veren ülkeler ve sivil toplum grupları, tartışmaların savaşın yıktığı ülkenin nasıl yeniden inşa edileceğine odaklanacağı Ukrayna Kurtarma Konferansı (URC2022) için İsviçre'nin Lugano kentinde toplanıyor.

Kaynak: Aljazeera
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...