Tgrt Haber
10 Haziran 2021 06:17

Sergey Lavrov: Türkiye’nin çıkarlarını dikkate alıyoruz

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Dağlık Karabağ meselesinde Türkiye’nin çıkarlarını dikkate aldıklarını söyledi. Öte yandan Rus Dışişleri Bakanlığı, Türkiye ile karşılıklı uçuşların başlatılması noktasında anlaştıklarını açıkladı.

Sergey Lavrov: Türkiye’nin çıkarlarını dikkate alıyoruz
rusya,türkiye,sergey lavrov,dağlık karabağ

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, katıldığı Primakov Okumaları Uluslararası Forumu'nda güncel konulara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Dağlık Karabağ meselesine değinen Lavrov, “Ermeniler ile Azerbaycanlıların yan yana gelmeleri, birlikte güven içinde, ekonomik olarak istikrarlı bir biçimde yaşamalarını sağlamalıdır. Birkaç yıl sonra statü ile ilgili sorunlar daha kolay çözülecektir” dedi.

"TÜRKİYE'NİN ÇIKARLARINI DİKKATE ALIYORUZ"

Lavrov, Dağlık Karabağ meselesinde Türkiye’nin çıkarlarını dikkate aldıklarını söyledi. Lavrov, “Azerbaycan-Ermenistan-Rusya çalışmalarında hem Türkiye hem de İran’ın çıkarları dikkate alınıyor. Aksi takdirde, blokajları kaldırma işlemlerinin büyük etkisi olmayacak” dedi.

Rusya-ABD ilişkileri hakkında da değerlendirmelerde bulunan Lavrov, Joe Biden'ın 16 Haziran'da gerçekleştireceği zirveden çok önemli bir beklentilerinin olmadığını ifade etti.

UÇUŞLARIN BAŞLAMASINDA MUTABIK KALDIK

Öte yandan Rusya Dışişleri Bakanlığı Türkiye ile karşılıklı uçuşların başlatılması noktasında açıklama yaptı. Yapılan görüşmelerde, iki ülke için uçuşların önemine vurgu yapıldı. Rusya ile Türkiye arasında havayolu taşımacılığının tamamıyla eski haline döndürülmesi üstünde mutabık kalındı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...