Tgrt Haber
13 May 2023 12:26 - Güncelleme : 13 May 2023 12:58

Seçimlere değinen Suriye lideri Esad'dan Türkiye'ye mesaj! Görüşme şartı net

Türkiye ve Suriye görüşmeleri devam ederken Beşar Esad, açıklamalarıyla Ortadoğu basınında gündem oldu. ''Bize elini uzatana da hoş geldin deriz'' diyen Esad, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşme şartını yineledi. 

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Marbuta Haber
Seçimlere değinen Suriye lideri Esad'dan Türkiye'ye mesaj! Görüşme şartı net
beşar esad,suriye,türkiye

Suriye ile Türkiye'nin 12 yıl sonra ilişkileri iyileştirme çabası sürüyor. Bakanlar ve istihbarat düzeyindeki görüşmeler gerçekleşti. Fakat liderlerin görüşmesi için henüz bir işaret yok. Suriye lideri Beşar Esad, Moskova'da gerçekleşen dışişleri bakanları düzeyindeki görüşmenin ardından Arap basınına yaptığı açıklamalarla dikkat çekti. 

Marbuta Haber'in aktardığına göre, Esad ile görüşmeyi Arap dünyasının tanınan gazetecilerinden Abdulbari Atwan yaptı. Şam'da Esad ile görüşen Atwan, şartın hala aynı olduğunu belirtti. Atwan, Esad'ın kendisine Türk askeri Suriye'den tamamen çekilmeden Erdoğan'la masaya oturmayacağını söylediğini aktardı.

''ÇEKİLME OLMADAN GÖRÜŞME OLMAZ''

Gazeteci Atwan'ın açıklamalarına göre, Türkiye'de gerçekleşecek seçime değinen Esad, şunları söyledi:

''Suriye'den tam çekilme olmaksızın Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmem mümkün değil. Türkiye'nin tüm kuvvetlerinin Suriye'den çıkması ve bu çekilmenin tam olması gerekir. Ben Türkiye'nin iç siyasetine karışmam ve seçimlerde kimin kazanacağıyla ilgilenmiyorum. Benim için önemli olan, seçilen kişinin Suriye ile iyi ilişkiler kurması, ilişkileri geliştirmesi ve Suriye'den çekilmenin gerçekleşmesidir.''

Seçimlere değinen Suriye lideri Esad'dan Türkiye'ye mesaj! Görüşme şartı net

''ERDOĞAN HAKKINDA TEK KÖTÜ SÖZ SÖYLEMEDİ''

Atwan, ''Esad, tüm yaptıklarına rağmen Erdoğan hakkında tek bir kötü söz söylemedi. Aynı şekilde Suriye'nin Arap Birliği'ne dönüşüne karşı çıkan ülkeler hakkında da tek bir olumsuz söz sarf etmedi'' ifadelerini kullandı. Esad'ın ''Bize elini uzatana da hoş geldin deriz'' dediğini ifade eden Atwan, görüşmeden İran'ın yanı sıra Suudi Arabistan, BAE ve Umman'ın Suriye'nin yeniden imarında başı çeken ülkeler olacağını anladığını da belirtti.

Öte yandan Moskova'daki toplantı sonrasında Suriye Dışişleri Bakanı Mikdad da, ''Suriye topraklarındaki yabancı asker varlığı sona ermeden Türkiye’yle sonuca ulaşamayız'' demişti.

Kaynak: Marbuta Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...