Tgrt Haber
17 May 2023 12:00 - Güncelleme : 17 May 2023 12:24

Seçim haritası Yunanistan'ı karıştırdı: Hemen düzeltin!

14 Mayıs seçimlerini yakından Avrupa basınının yayınladığı bir harita Yunanistan'ı karıştırdı. Yunan adalarını Türkiye'nin seçim haritasına dahil edilmesi krize neden oldu.

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
Seçim haritası Yunanistan'ı karıştırdı: Hemen düzeltin!
Seçim,Yunanistan

Dünyanın da yakından takip ettiği 14 Mayıs seçimlerinde milyonlarca seçmen sandıklara giderek oyunu kullandı. Cumhur İttifakı Meclis’te çoğunluğu sağlarken Cumhurbaşkanlığı için adaylar şart olan yüzde 50 artı bir oyu alamadı. Cumhurbaşkanı Erdoğan yüzde 49.5’te kalırken Kılıçdaroğlu yüzde 44.9, Sinan Oğan ise yüzde 5.2 oy aldı.

SEÇİM HARİTASI YUNANLILARI KIZDIRDI

Seçimi takip eden Fransa basınının önde gelen gazetelerinden Le Monde'un seçim haritası Yunanistan'ı karıştırdı. Fransız gazete, Yunan adalarını Türkiye'nin seçim haritasına dahil etti. Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, hatanın düzeltilmesi çağrısı yaptı.

TEPKİLER ÜZERİNE HARİTA KALDIRILDI

Yunanistan'ın Paris Büyükelçisi Dimitrios Zevelakis, Dışişleri Bakanı Nikos Dendias'ın verdiği talimatla Le Monde ile iletişime geçti. Fransız gazetesi Yunanistan yetkililerden gelen talebi olumlu karşıladı ve siteden Türkiye haritasını kaldırdı.

Seçim haritası Yunanistan'ı karıştırdı: Hemen düzeltin!

 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...