Tgrt Haber
09 May 2022 19:24 - Güncelleme : 09 May 2022 20:08

Scholz, Ukrayna'ya silah yardımını savundu, Putin'e yüklendi: Bize başka seçenek bırakmadı

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Ukrayna’ya yapılan silah yardımlarını savundu. Putin’in kendilerine başka bir seçenek bırakmadığını belirten Scholz, savaşın bir an önce durdurulması gerektiğini, anca o zaman barışın mümkün olabileceği söyledi.

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: Anadolu Ajansı
Scholz, Ukrayna'ya silah yardımını savundu, Putin'e yüklendi: Bize başka seçenek bırakmadı

Rusya’nın 24 Şubat’ta Ukrayna topraklarına başlattığı saldırılar sürüyor. Rusya’nın işgal harekatından sonra ABD başta olmak üzere birçok Avrupa ülkesi Ukrayna’ya silah yardımında bulundu.

Yaptırımlar da üst üste açıklanmaya devam ederken Vladimir Putin hala geri adım atmadı. Savaşın ilk gününden beri Ukrayna ile dayanışma içinde olan Almanya, silah yardımına devam ediyor. Başbakan Olaf Scholz, savaşın gidişatına ve yapılan silah yardımlarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

“AVRUPA’DA BARIŞI TEHLİKEYE ATAN PUTİN’DİR”

Olaf Scholz, güncel krizde Putin'in saldırdığı Ukrayna ile dayanışma içinde olduklarını aktararak, "Avrupa'da barışı tehlikeye atan odur (Putin'dir) ve bundan sıyrılmamalıdır. Bundan dolayı Ukrayna'ya yardım ediyoruz." dedi.

Partner ve müttefik ülkelerle Rusya'ya karşı tarihte eşi görülmemiş yaptırımlar uyguladıklarını söyleyen Scholz, "Rus petrol ve gazının ithalatını mümkün olan en kısa sürede sıfırlamak için çalışıyoruz. Burada iyi ilerleme kaydediyoruz. Bazılarının beklediğinden daha hızlı." diye konuştu.

“BİZE BAŞKA SEÇENEK BIRAKMADI”

Almanya'nın, Ukrayna'ya silah da sağladığını anlatan Scholz, Almanya'nın on yıllardan beri ihtilaflı olan bölgelere silah göndermediğinden dolayı bunun ülkede tartışma konusu olduğuna işaret etti. Scholz, ülkesinin, Ukrayna'ya silah sağlamasını savunarak, "Putin bize başka seçenek bırakmıyor." değerlendirmesinde bulundu.

“PUTİN’İN İNTİKAM PROJESİ…”

Sınırların şiddet kullanarak değiştirilemeyeceğini yineleyen Scholz, "Diğer her şey pandoranın kutusunu açmak anlamına gelir. Bunu anlamak için eski haritalara bakmak yeterli. Putin, bir Rus imparatorluğunun intikam projesi için bu ilkeyi bir tarafa attı." görüşünü paylaştı.

Olaf Scholz, Putin'in savaşının durdurulması gerektiğini, ancak o zaman barışın mümkün olabileceğini kaydetti.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...