Tgrt Haber

Savaştan önce İHA’ları geliştirdiler! ABD'den itiraf gibi açıklama

22 Nisan 2022 21:48 - Güncelleme : 22 Nisan 2022 21:58
Savaştan önce İHA’ları geliştirdiler! ABD'den itiraf gibi açıklama

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşta ikinci aya yaklaşırken gündeme bomba gibi düşen açıklama geldi. ABD’nin savaştan önce Phoenix Ghost Taktik İnsansız Hava Sistemi'ni Ukrayna'nın ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde geliştirilmeye başlandığını söyledi.

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş sürüyor. Yapılan ‘barış’ görüşmelerinden henüz sonuç çıkmazken başta ABD olmak üzere çok sayıda ülke Ukrayna’ya maddi ve askeri desteğini arttırdı. Biden’ın geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklama ile Ukrayna’ya destek paketini onayladığını duyururken 800 milyon dolarlık silah paketinde ismi ilk kez duyulan Phoenix Ghost Taktik İnsansız Hava Sistemi merak konusu oldu.

SAVAŞTAN ÖNCE GELİŞTİRMEYE BAŞLADILAR

Pentagon Sözcüsünün gün içinde bu silah sisteminin Ukrayna'nın özel ihtiyaçları için ABD Hava Kuvvetleri tarafından hızlıca geliştirildiğine yönelik açıklaması, günlük basın toplantısında soruldu. Kirby, "Phoenix Ghost Sistemi açıkçası işgalden önce geliştirilme aşamasındaydı. Hava Kuvvetleri, Ukraynalılarla istişare içinde bunun üzerine çalışıyordu. Özellikle de Doğu Ukrayna'da bu sistemlerin onların ihtiyaçlarını karşılayacağını düşündük." dedi. Bu sistemi geliştirmeye devam edeceklerini belirten Kirby, bu sistemlerin hedeflere saldırı düzenleme ve savaş sahasını gözetleme gibi taktik amaçlar için tasarlandığını belirtti. Sözcü, bu sistemlerin ABD Hava Kuvvetlerince de kullanılmasının olası olduğunu aktardı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...