Tgrt Haber

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan Gazze'de 3. tahliye açıklaması: 50 kişilik bir liste hazırladık

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
21 Kasım 2023 16:52 - Güncelleme : 21 Kasım 2023 17:08
Gazze,İsrail,

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Gazze'den üçüncü tahliyenin yapılacağını bildirdi. Bakan Koca, "Tahliye önümüzdeki günlerde olacaktır. 50  kişilik bir liste hazırladık. Öncelik bebekler, çocuklar, yaralılar ve hastalar" dedi.

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne yönelik havadan, denizden ve karadan düzenlediği saldırıları, 46. gününde de devam ediyor. Gazze'nin Nuseyrat Mülteci Kampı'na düzenlenen saldırıları sonucu çok sayıda bina ağır hasar gördü. Saldırı sonucu Filistinliler, bölgeyi terk etti. Türkiye başta olmak üzere bazı ülkelerin de bölgeye yardım çalışmaları da sürüyor.

İSRAİL LÜBNAN'A SALDIRDI

İsrail'in Lübnan'ın güneyine düzenlediği hava saldırısında ise 2'si gazeteci olmak üzere 3 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi. Lübnan resmi ajansı NNA'da yer alan habere göre İsrail ordusu Teyr Harfa beldesi yakınlarında gazetecilerin bulunduğu noktaya hava saldırısı düzenledi. Saldırıda Al Mayadeen TV'nin kadın muhabiri Farah Ömer ve kameraman Rabih el Mamari ile 1 sivilin yaşamını yitirdiği ifade edildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Bakan Koca Gazze'den Türkiye'ye getirilen ve Ankara Bilkent Şehir Hastanesi'nde tedavi altına alınan kanser hastalarını ziyaret etti.

GAZZE'DEN YENİ TAHLİYE PLANI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Gazze'den yeni bir tahliye yapacaklarını duyurdu. Bakan Fahrettin Koca, "Gazze'den üçüncü tahliye önümüzdeki günlerde olacaktır. 50  kişilik bir  liste hazırladık.oncelik bebekler, çocuklar, yaralılar ve hastalar" açıklamasını yaptı.

Bakan Koca şunları kaydetti:

"Prematüre bebekler bebeklerle ilgili çalışılıyor. Bebeklerin bir kısmı Mısır'a alındı turkiyeye getirilmesi konusunda bir netlik yok. Türkiye'ye getirmek için alt yapı hazır. Bir yaşın altinda olan yaş grubu da önümüzdeki günlerde tahliye olacak.ucuncu tahliye bu hafta olur diye düşünüyorum. Tahliye ile ilgili;İsrail Filistin ve mısırdan oluşan koordinasyon ekibi çalışıyor. Üçüncü tahliye önümüzdeki günlerde olabilir.ozellikle bebekler çocuklar ve yaralıları istedigimizi öncelikle.mutabik kaldık. 50 kişilik bir liste üzerinde çalışılıyor."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...