Tgrt Haber
24 Ağustos 2022 15:40 - Güncelleme : 24 Ağustos 2022 16:00

Rusya'ya ikinci suikast darbesi, bu kez Ukrayna'da gerçekleştirildi

Darya Dugina suikastı tüm dünyanın gündemine otururken başka bir suikast haberi daha geldi. Ukrayna'da Rus kontrolündeki Zaporijya'ya bağlı Mykhailivka kasabasının valisi İvan Suşko suikasta uğradı. Aracına koyulan bombanın patlaması sonucu Suşko, hayatını kaybetti.

sözde Herson bölgesi yetkilisi Igor Telegin'e de bombalı saldırı girişiminde bulunuldu.
Rusya,Ukrayna
sözde Herson bölgesi yetkilisi Igor Telegin'e de bombalı saldırı girişiminde bulunuldu.

Geçtiğimiz günlerde ünlü Rusya Devlet Başkanı Putin’in akıl hocası Rus siyasetçi Aleksandr Dugin'in kızı Darya Dugina'nın suikasta kurban gitmesi dünya gündemine otururken Rusya’ya ikinci suikast darbesi geldi.  Konuya ilişkin Moskova yönetimi açıklamada bulundu. Rusya ordusunun kontrolünde olan Ukrayna'nın Mykhailivka kasabasında Moskova tarafından atanmış olan sözde Vali İvan Suşko'nun aracına bomba yerleştirildiği kaydedildi. Nükleer santral nedeniyle dünyanın gündeminden düşmeyen Zaporijya’ya bağlı kasabada gerçekleştirilen saldırı Suşko'nun yaşamını yitirdiği kaydedildi.

HERSON'DAKİ RUS YETKİLİ HAYATINI KAYBETTİ 

Rusya tarafından Zaporijya çevresini yöneten Vladimir Rogov, Suşko'nun aracının altına bir patlayıcı yerleştirildiğini ifade etti. Aynı zamanda dün ise sözde Herson bölgesi yetkilisi Igor Telegin'e de bombalı saldırı girişiminde bulunulduğu kaydedildi. Açıklamaya göre Telegin'in son anda kurtulduğu ifade edildi.
 Darya Dugina, geçtiğimiz günlerde bir etkinlikten dönerken aracına koyulan bombanın patlaması sonucu hayatını kaybetmişti. Dugina'nın son anda babasının aracını aldığı ve aslında suilastın Aleksanr Dugina'ya yönelik olduğu ifade ediliyor. Moskova Dugina cinayetinin ardında Ukrayna olduğunu iddia ederken Ukrayna ise kriminal bir ülke olmadığını açıklamıştı. 

Rusya'ya ikinci suikast darbesi, bu kez Ukrayna'da gerçekleştirildi

Aleksandr Dugin kızının cenaze töreninde. 

PUTİN’İN AKIL HOCASININ KIZI HAYATINI KAYBETTİ 

Rusya'nın başkenti Moskova'da 21 Ağustos'ta aracına yerleştirilen bombanın patlaması sonucu Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in akıl hocası Aleksandr Dugin'in kızı Darya Dugina hayatını kaybetmişti. Ostankino Televizyon Kulesi'nde düzenlenen törene babası Aleksandr Dugina, kızıyla son konuşmasından bahsederek, "Son kez onunla festivalde konuştuk. Bana 'baba kendimi bir savaşçı ve kahraman gibi hissediyorum. Halkımla, ülkemle beraber olmak istiyorum' dedi. Bu düşünce onun için çok önemliydi" ifadelerini kullanmıştı. 

 

Kaynak: MSN
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...