Tgrt Haber
30 Ocak 2022 14:10

Rusya'nın savaş hazırlığı: Ukrayna sınırına kan taşıyor!

ABD'li yetkililer, Rusya'nın olası bir savaş durumunda 'yaralıları tedavi etmek için' Ukrayna sınırına kan sevkiyatı yaptığını açıkladı.

Rusya'nın savaş hazırlığı: Ukrayna sınırına kan taşıyor!
rusya,ukrayna,savaş

Rusya, Ukrayna sınırına 100 binden fazla asker konuşlandırmanın ardından savaş hazırlıklarını sürdürüyor. Avrupa ve Rusya arasındaki gerilim ise zirveye tırmanıyor. Ukrayna, Rusya'nın sınıra asker yığmasına karşılık olarak sınıra hem asker sevkiyatı yapıyor hem de askeri malzeme gönderiyor. 

Son olarak Ukrayna sınırına 100 binden fazla asker konuşlandıran Rusya'nın savaş durumunda "yaralıları tedavi etmek için sınırına kan sevkiyatı yaptığı" belirtildi.

Rusya'nın savaş hazırlığı: Ukrayna sınırına kan taşıyor!Rusya'nın Ukrayna sınırına yığdığı askeri araçların uydu görüntüsü

Reuters'a konuşan 3 ABD'li yetkiliye göre, Rusya, bölgedeki askeri hazırlığını, tıbbi malzemelerin yanısıra kan tedarikini kapsayacak şekilde genişletti. Bu adımın Rusya'nın Ukrayna'yı işgale hazırlandığı iddialarını güçlendirdiği belirtiliyor.

Avrupa Politika Analizi Merkezi (CEPA) araştırma enstitüsünden emekli ABD'li korgeneral Ben Hodges, Reuters'a "Bu, başka bir saldırı olacağını garanti etmez, ancak elinizde o olmadıkça başka bir saldırı gerçekleştirmezsiniz" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...