Tgrt Haber
15 Mart 2022 17:50 - Güncelleme : 15 Mart 2022 21:45

Rusya’dan ABD'li 13 isme yaptırım! Aralarında ABD Başkanı Biden da var

Son dakika haberi: Rusya’nın Ukrayna topraklarına yönelik başlattığı işgal sonrasında başta ABD olmak üzere çok sayıda Batı ülkesi Moskova yönetimine karşı yaptırım kararını duyurdu. Rusya da yaptırımlara misilleme olarak ABD Başkanı Joe Biden, Dışişleri Bakanı Antony Blinken ve CIA Direktörü William Burns dahil 13 ABD'li yetkiliyi yaptırım listesine aldığını duyurdu.

Rusya’dan ABD'li 13 isme yaptırım! Aralarında ABD Başkanı Biden da var

Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinde başlayan savaşta üçüncü haftaya yaklaştı. Binlerce kişinin hayatını kaybettiği savaşta Moskova yönetiminin işgaline karşı başta ABD olmak üzere çok sayıda ülke Rusya’ya yaptırım kararlarını tek tek duyurdu.

DÜNYANIN EN ÇOK YAPTIRIM UYGULANAN ÜLKESİ OLDU

Yaptırımlar karşısında ekonomik olarak sıkıntıya düşen Rusya’da Devlet Başkanı Putin kurmayları ile art arda toplantılar gerçekleştirdi. Dünyanın en çok yaptırım uygulanan ülkesi haline gelen Rusya’ya uygulanan yaptırım sayısı 6 bin 400’e ulaştı.  Rusya'ya yönelik en çok yaptırım kararı alan ülke, 678 yaptırımla Avrupa Birliği (AB) oldu. AB'yi, 572 yaptırımla Fransa, 568 yaptırımla İsviçre, 511 yaptırımla Kanada ve 464 yaptırımla Avustralya takip etti.

RUSYA’DAN YAPTIRIMLARA MİSİLLEME GELDİ

Moskova yönetimi yaptırımlara misilleme olarak aldıkları yaptırım kararlarını açıkladı. Rusya ABD Başkanı Joe Biden ve ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'de dahil 13 ABD'li diplomatı yaptırım listesine aldı. 

LİSTEYİ DUYURDULAR

Rusya Dışişleri Bakanlığının resmi sitesinde yayınlanan yaptırım listesinde, “ABD Başkanı Joe Biden, Dışişleri Bakanı Antony Blinken, ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, ABD Genelkurmay Başkanı Mark Milley, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, CIA Direktörü William Burns, Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Ekonomi Danışman Yardımcısı Daleep Singh, ABD Kalkınma Ajansı Direktörü Samantha Jane Power, ABD Başkanı Joe Biden’ın oğlu Hunter Biden, eski ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, ABD Hazine Bakanı Yardımcısı Wally Adeyemo ve İhracat-İthalat Bankası Başkanı ve Yönetim Kurulu Başkanı Reta Jo Lewis yer aldı.

"YAPTIRIMLAR" GENİŞLEYECEK MESAJI

Açıklamada, ABD’nin yaptırım kararına misilleme olarak bu kararın alındığının altı çizilirken, söz konusu yaptırım listesinin ABD’li vekiller, bakanlar, askerler, işadamları ve Rusya karşıtı gazetecilerin de alınarak genişletileceği aktarıldı.

KANADA'YA DA YAPTIRIM UYGULANDI

Rusya, Kanada Başbakanı Trudeau ve bazı yetkililerin bulunduğu 313 Kanada vatandaşının yaptırım listesine alındığını açıkladı.

Son dakika haberinin ayrıntıları hazırlanıyor...

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...