Tgrt Haber
06 May 2022 14:26 - Güncelleme : 06 May 2022 18:01

Rusya'dan NATO'ya nükleer savaş tehdidi: 3 senaryo ile gözdağı verdiler

Rusya'nın ABD Büyükelçisi Anatoly Antonov'dan nükleer başlıkların devreye girmesiyle ilgili endişe verici açıklamalar geldi. Antonov, Rusya'nın nükleer silahları hangi koşullarda kullanacağını açıkladı.

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Newsweek
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 24 Şubat'ta verdiği askeri emirle başlayan Ukrayna'nın işgali 72. günde de devam ediyor.
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 24 Şubat'ta verdiği askeri emirle başlayan Ukrayna'nın işgali 72. günde de devam ediyor.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali nedeniyle Batı ve Moskova arasında tarihin en büyük gerginliği yaşanırken Ukrayna'da yüzlerce insan hayatını kaybetmeye devam ediyor. Dünya ise nükleer başlıkların devreye girmesinden endişe duyuyor. Rusya'nın ABD büyükelçisi Anatoly Antonov konuya ilişkin açıklamalarda bulundu ve NATO'nun nükleer savaş tehdidini yeterince ciddiye almadığını belirtti.

Büyükelçi Antonov, Newsweek'e verdiği röportajda nükleer savaş başlıkların devreye girmesi durumunda kimsenin 'kazanan' olmayacağını dile getirdi. Antonov, Moskova'nın 'Kitle İmha Silahları'nı (KİS) hangi koşullarda kullanacağını da açıkladı. Moskova'nın Rusya ve müttefiklerine karşı KİS kullanımına cevap olarak Antonov, Rusya'ya karşı saldırganlık durumunda veya devletin varlığı tehlikeye girdiğinde bu silahları kullanabileceğini belirtti.

Son dönemde Rus basını, Rusya'nın envanterindeki nükleer silahlar ile tepki çeken yayınlara da imza atıyor. Canlı yayında Moskova'nın nükleer saldırı haritasını yayınlayan gazeteciler böyle bir durumda Londra, Paris ve Berlin'in 202 saniye içerisinde haritadan silineceğini, hayatta kalan kimsenin olmayacağını da altını çiziyor. 

AVRUPA'NIN TÜM BAŞKENTLERİNİ VURABİLİR

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in gözü gibi koruduğu 'Satan 2' füzeleri Rusya'nın başkenti Moskova'dan fırlatıldığında İngiltere'nin başkenti Londra'ya ulaşabilecek menzile sahip. Başka bir deyişle Rusya, caydırıcı güç çerçevesinde söz konusu füzeyle Avrupa'nın tüm başkentlerini vurma kapasitesine ulaşıyor.

ABD basınına göre, füzenin menzili içerisinde ABD'de de yer alıyor. Putin geçtiğimiz dönemde Sarmat kıtalararası balistik sisteminin tamamlanmaya yaklaştığını doğrulamış, TASS haber ajansına "Sarmat üzerindeki çalışmalar aktif olarak ilerliyor ve şu anda son aşamada" demişti.

Rusya, geçtiğimiz günlerde konvansiyonel veya nükleer bir savaş başlığı taşıyabilen Zirkon hipersonik füzesinden yeni görüntüler paylaşmıştı. Rusya'nın bu füzeyi kullandığı ABD'li çevrelerce de teyit edilirken İngiliz basını bu gelişmeyi 'Rusya, Londra'yı 5 dakika içinde vurabilecek hipersonik nükleer füzenin görüntülerini yayınladı' başlığı ile okurlarına sunmuştu.

Kaynak: Newsweek
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...