Tgrt Haber
05 Mart 2022 00:12 - Güncelleme : 05 Mart 2022 00:16

Rusya’dan aralarında Türkiye’nin de olduğu 9 ülke ile ilgili karar

Ukrayna işgalinin ardından yaptırım yağmuruna tutulan Rusya, Türkiye dahil 9 ülkeden sebze ithalatını artırma kararını aldı.

Rusya’dan aralarında Türkiye’nin de olduğu 9 ülke ile ilgili karar

Rusya’nın Ukrayna topraklarına işgalinin 9’uncu günü geride kaldı. İşgale karşı batı ülkeleri Rusya’ya yaptırım kararını peş peşe açıklarken savaş nedeniyle bölgede ithalat ve ihracat ürünlerinin sevkiyatı sekmeye uğradı. Rus para birimi büyük değer kaybederken Rusya Merkez Bankası faizi arttırma kararı aldı. Ekonomi kurmayları ile olağanüstü toplantı yapan Putin ekonomik yaptırımları en aza indirmek için harekete geçti.

RUSYA'DAN YENİ HAMLE GELDİ

İthalat ve ihracat ürünlerindeki düşüş sonrası Rusya’dan yeni bir hamle geldi. Rusya Gıda Güvenliği Kurumundan (Rosselkhoznadzor) yapılan açıklamada, 9 ülkeden sebze ithalatının artırılacağı belirtildi.

“ÜRÜNLER ALINMAYA DEVAM EDECEK”

Türkiye'den ilave domates, biber, kabak ve patlıcan ithal edileceğine işaret edilen açıklamada, "İlgili ülkelerin tüm topraklarından, önceki ithalat kısıtlamalarının kaldırılarak sebze ithalatına devam edilmesine karar verilmiştir." ifadesi kullanıldı.

YAYIMLANAN LİSTEDE 9 ÜLKE YER ALDI

Rosselkhoznadzor tarafından yayımlanan listede, Türkiye'nin yanı sıra, Azerbaycan, Ermenistan, Belarus, Kazakistan, Mısır, Kırgızistan, Türkmenistan ve Özbekistan bulunuyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...