Tgrt Haber
17 May 2023 14:36 - Güncelleme : 17 May 2023 14:39

Rusya’da baskı artıyor: Film ve tiyatro yönetmenleri tutuklanacak

Rusya’da bir mahkeme Ukrayna’daki savaşı eleştiren film ve tiyatro yönetmeni hakkında tutuklama kararı çıkardı.

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Rusya’da baskı artıyor: Film ve tiyatro yönetmenleri tutuklanacak
Rusya,Ukrayna

Rusya’nın Ukrayna’na saldırısı bir yılı aşkın süredir devam ediyor.  Savaş nedeniyle dünyada pek çok ülke ve insan tarafından eleştirilen Rusya içinden de eleştiri sesleri yükseliyor.  Rusya’da bir mahkeme Ukrayna’daki savaşı eleştiren film yönetmeni Alexander Rodnyansky ile tiyatro yönetmeni Ivan Vyrypaev hakkında tutuklama kararı çıkardı.

FEDERAL ARANANLAR LİSTESİNDE

Rusya’nın başkenti Moskova’da bir mahkeme, ünlü film yönetmeni Alexander Rodnyansky ve tiyatro yönetmeni Ivan Vyrypaev'i Rus ordusu hakkında "yanlış bilgi yaymak "gerekçesiyle suçlu buldu. Mahkeme tarafından yapılan açıklamada, Rodnyansky ve Vyrypaev’in Rusya dışında bulunduğu ve yakalanmaları halinde tutuklanacağı belirtildi. Rusya İçişleri Bakanlığı ise tiyatro yönetmeni Vyrypaev'i federal arananlar listesine ekledi.

YABANCI AJAN İLAN EDİLDİ

Ukrayna’nın başkenti Kiev’de doğan ve Rus sinemasının en etkili isimlerinden biri olan film yönetmeni ve yapımcısı Alexander Rodnyansky, Şubat 2022’de Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırılarının başlamasının ardından Rusya’dan ayrılmıştı. Rodnyansky, savaş karşıtı açıklamaları nedeniyle Ekim 2022’de Rusya Adalet Bakanlığı tarafından "yabancı ajan" ilan edilmişti.

Polonya’nın başkenti Varşova'da yaşayan ünlü oyun yazarı, tiyatro yönetmeni ve oyuncu Ivan Vyrypaev de Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırılarını sert bir şekilde eleştirmişti.

BASKILAR ARTIYOR

İhlas Haber Ajansı'na göre Ukrayna’daki savaşın başlamasından bu yana Rusya’da savaş karşıtı açıklamalarda bulunan muhalif birçok isim hakkında para ve hapis cezası verildi. Bazı isimler yabancı ajan ilan edilirken bazıları da kara listeye alınmıştı.

 

 

 

 

 

 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...