Tgrt Haber

Rusya Kuzey Kore'den silah alıyor! ABD basını belgeleriyle yazdı

06 Eylül 2022 08:52 - Güncelleme : 06 Eylül 2022 09:09
Rusya Kuzey Kore'den silah alıyor! ABD basını belgeleriyle yazdı
rusya,ukrayna,kuzey kore

Ukrayna'yı işgal girişimi devam eden Rusya'nın Kuzey Kore'den silah satın aldığını ABD basını yazdı. New York Times'ın kaleme aldığı haberin dayanağı olarak ABD istihbaratının belgeleri gösterildi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 24 Şubat'ta verdiği askeri emirle başlayan Ukrayna'nın işgali 6 aydır sürerken ABD basını Rusya'nın Kuzey Kore'den silah aldığını öne sürdü. New York Times'ın Amerikan istihbarat belgelerine dayandırdığı haberde, Rusya'nın Kuzey Kore'den top mermisi ve roket satın aldığı yazıldı. ABD istihbaratının gizliliğini kaldırdığı belgelere göre, Rusya, Kuzey Kore'den milyonlarca alım yaptı.

ÖNCE İRAN ŞİMDİ KUZEY KORE

ABD hükümet yetkilileri, Rusya'nın önce İran'a ve şimdi Kuzey Kore'ye yönelme kararının, ABD ve Avrupa tarafından uygulanan yaptırımların ve ihracat kontrollerinin Rus ordusunun malzeme teminine zarar verdiğinin bir işareti olduğunu bildirdi.

Rusya Kuzey Kore'den silah alıyor! ABD basını belgeleriyle yazdı

Rusya'nın İran yapımı dronları satın aldığı duyurulmuştu. ABD'li yetkililer, söz konusu dronların mekanik sorunlarının olduğunu öne sürmüştü.

BELGELER KAMUYA AÇIK HALE GELİYOR

Beyaz Saray, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırılarının öncesinde Moskova'nın askeri planlarına dair dokümanların gizliliğini kaldırmaya başlamıştı. Önce özel olarak "müttefiklerle paylaşılan" bilgilerin daha sonra kamuya açık yayımlandığı belirtiliyor.

Kaynak: NYP
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...