Tgrt Haber
13 Mart 2022 13:28 - Güncelleme : 13 Mart 2022 13:38

Rus istihbaratında deprem! Putin affetmedi

Rusya-Ukrayna savaşında ateşkes ve çözüm çabaları artarken, Avrupa liderleri de bu konuda yeniden harekete geçti. Bununla birlikte Avrupa Birliği, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısını önemli bir dönüm noktası olarak tanımladı ve kritik kararlar aldı. İngiliz “Daily Mail” gazetesi Putin’in, Ukrayna konusundaki yanlış tespitler nedeniyle Rus İstihbarat Servisi FSB'de değişikliklere gittiğini yazdı.

Rus istihbaratında deprem! Putin affetmedi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in talimatıyla başkayan Rusya’nın Ukrayna’ya karşı işgal girişimi 18. güne girdi. Putin’in Rus İstihbarat Servisi FSB’de büyük etki oluşturan değişikliklere gittiği iddia edildi.

DIŞ İSTİHBARAT BAŞKANI VE YARDIMCISI EV HAPSİNDE

İngiliz Daily Mail gazetesinde yer alan habere göre, Putin FSB Dış İstihbarat Servisi Başkanı Sergey Orestovich ile yardımcısı Anatoly Bolyukh’un Rusya’ya karşı güçlü direniş gösterebileceği konusunda uyarıda bulunmadıklarını bu nedenle de hareketın hedefledikleri gibi gitmemesi nedeniyle tutuklanarak ev hapsine alındığını iddia etti.

BAŞARISIZ İSTİHBARAT PUTİN'İ KIZDIRDI

Haberde, FSB güvenlik servisinin savaştan önce Putin’e Ukrayna’nın zayıf oludğunu ve saldırıya uğrarsa kolayca pes edevileceği, halkın zaten liderlerinden kurtulmak istediği yönünde bilgi verdiği yazıldı.

Putin’in tüm bu başarısız istihbarat bilgileri nedeniyle çok kızdığı iddia edildi. Putin’in dün üst düzey generalleri görevden aldığı ve zayıf strateji ve başarısız istihbaratları nedeniyle FSB’de ‘öfkeli’ olduğu söylendi. Ukrayna Güvenlik Konseyi Başkanı Oleksiy Danilov savaşın başlamasından bu yana yaklaşık olarak sekiz Rus komutanın görevden alındığını söyledi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...