Tgrt Haber
05 May 2022 08:46 - Güncelleme : 05 May 2022 09:19

Rus güçleri Azovstal'da! Siviller için insani koridor açılacak

Rus güçlerinin Mariupol'de Ukrayna askerlerinin direnişini sürdürdüğü Azovstal çelik fabrikasına girmesinin ardından Rusya Savunma Bakanlığı, sivillerin tahliyesi için insani koridor açılacağını duyurdu.

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Azovstal'da Ukrayna ve Rus askerleri arasında şiddetli çatışmalar yaşandı.
Azovstal'da Ukrayna ve Rus askerleri arasında şiddetli çatışmalar yaşandı.

Geçtiğimiz günlerde Rus güçlerinin Mariupol'de Ukrayna askerlerinin direnişi sürdürdüğü Azovstal çelik fabrikasına girdiği açıklandı. Siviller tahliye beklerken Rusya Savunma Bakanlığı, 3 gün boyunca Mariupol'da insani koridor açılacağını duyurdu.

Rusya Savunma Bakanlığı, 156 sivilin tahliyesinin ardından fabrikada kalan sivillerin tamamının tahliye edilmesi için 5, 6 ve 7 Mayıs tarihlerinde insani koridor açılacağını şu sözlerle duyurdu:

"Rusya Silahlı Kuvvetleri 5, 6 ve 7 Mayıs tarihlerinde TSİ 08.00 - 18.00 saatleri arasında bölgeden insani bir koridor açıyor.''

SİVİLLER İÇİN ATEŞKES

Bakanlık, fabrikadaki sivillerin tahliyesi için tek taraflı ateşkes ilan edildiğini belirterek, bu süre zarfında Rusya Silahlı Kuvvetleri ile Donetsk Halk Cumhuriyeti askeri oluşumlarının tek taraflı olarak saldırıları durdurduğunu ve birimlerin güvenli bir mesafeye çekildiğini kaydetti.

DNİPRO'DA KÖPRÜYE FÜZE SALDIRISI

Öte yandan Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırıları devam ediyor, Rus ordusu, Ukrayna’nın Dnipro kentinde bulunan Dinyeper Nehir üzerindeki kara ve demiryolu olarak kullanılan köprüye füze saldırısı düzenledi. Saldırı anı çevredeki güvenlik kameraları tarafından anbean kayıt altına alınırken, saldırı anında köprü üzerinde araçların seyir halinde olduğu görüdlü. Saldırıdaki can kaybı ve yaralı sayısına ilişkin henüz açıklama yapılmadı.

Ukrayna Demiryollar Şirketi Genel Müdürü Oleksandr Kamyshin yaptığı açıklamada, Rus ordusu tarafından düzenlenen füze saldırılarında tren yolu hattının tamamen zarar gördüğünü duyurdu. Rus ordusunun saldırılarında ayrıca, ana yolların ve şehrin altyapısının da hasar gördüğü açıklandı.

Rus güçleri Azovstal'da! Siviller için insani koridor açılacak

Ukrayna basını, Rus ordusunun saldırılarını aralıklarla sürdürdüğünü ve kent yönetiminin saldırıların ardından kesin hasar konusunda kamuoyunu bilgilendireceğini aktardı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...