Tgrt Haber
06 Şubat 2023 09:35 - Güncelleme : 06 Şubat 2023 09:58

Reuters'tan Türkiye'deki depremin haritası: Renk koyuluğu azaldıkça etki de azaldı

İngiltere merkezli haber ajansı Reuters, Türkiye'de meydana gelen ve 16 ülkede hissedilen, yıkıma neden olan ölümcül depremle ilgili dikkat çeken bir harita yayımladı. 

Reuters'tan Türkiye'deki depremin haritası: Renk koyuluğu azaldıkça etki de azaldı
türkiye,deprem,kahramanmaraş,reuters,harita

Reuters, Türkiye'de meydana gelen ve birçok ülkede de yıkıma sebep olan depremle ilgili gelişmeleri dünyaya duyurmaya devam ederken dikkat çeken bir harita yayımladı. Sosyal medya hesabı Twitter'dan görsel paylaşan Reuters, Türkiye'de çok sayıda insanın hayatını kaybettiği, yaralandığı, enkaz altında kaldığı depremin etkisini gözler önüne serdi.

Paylaşılan harita depremin birçok şehir ve ülkeyi etkilediği görüldü. Depremin Kıbrıs ve Suriye’de de hissedildiği belirtilirken Ankara’ya doğru olan bölümde de depremin hissedildiği anlaşılıyor.
Reuters'tan Türkiye'deki depremin haritası: Renk koyuluğu azaldıkça etki de azaldı
Haritada depremin etkilediği bölgeler farklı renk tonlarında paylaşılırken koyu kahverengi ile işaretli bölgelerde depremin yoğun hissedildiği görülüyor. İşaretli rengin koyuluğu azaldıkça depremin de etkisi azaldı.

Haber ajansı, “6 Şubat’ta meydana gelen 7.9 büyüklüğündeki deprem birçok komşu ülkede de hissedildi” yorumuna yer verdi.

FELAKETİ DÜNYAYA DUYURDU

Reuters, korkunç depremin detaylarını ve sonrasında yaşananları anbean aktardı. Ajans, “7.4 büyüklüğünde büyük bir deprem Türkiye’de meydana geldi ve Kıbrıs, Lübnan ve Suriye’de hissedildi. Birçok bina yıkılırken karlı sokaklarda kurtulanları aramak için çalışmalar başladı” ifadesine yer verdi.

Ajansa konuşan Erdem isimli Gaziantepli bir vatandaş, “40 yıllık hayatımda böyle bir şey hissetmedim. En az 3 kez çok şiddetli bir şekilde sarsıldık” dedi. Reuters, birçok vatandaşın binalardan uzakta otomobillerinde oturduğunu aktarırken sarsıntının ise en az 1 dakika sürdüğünü ve pencerelerin kırıldığını da duyurdu. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...