Tgrt Haber
30 Eylül 2022 17:08 - Güncelleme : 30 Eylül 2022 17:32

Putin'in 4 bölgeyi ilhak etmesinin ardından Ukrayna'dan ilk açıklama: Hap alması gerekenlere aldırmıyoruz

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna'nın doğusundaki 4 bölgeyi ilhak ettiklerini açıkladı. Putin'in Donetsk ve Luhansk sözde halk cumhuriyetlerinin ve Herson ile Zaporijya bölgelerinin Rusya'ya eklenmesi için dört anlaşmaya imza atmasının ardından Ukrayna'dan ilk açıklama geldi.

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Anadolu Ajansı
Putin'in 4 bölgeyi ilhak etmesinin ardından Ukrayna'dan ilk açıklama: Hap alması gerekenlere aldırmıyoruz
ukrayna,rusya,donbas

Rusya'nın işgali altındaki Ukrayna'nın doğusunda bulunan  Donetsk ve Luhansk sözde halk cumhuriyetleri ile Herson ve Zaporijya bölgelerinde gerçekleştirilen sahte referandumun ardından Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, bugün 4 anlaşmaya imza atarak, bölgelerin ilhakını resmileştirdi. Putin'in bölge liderleriyle beraber gerçekleştirdiği, basına açık, canlı yayımlanan ilhak açıklamalarının ardından ilk olarak AB'den tepki geldi. Ardından ise Ukrayna Devlet Başkanlık Ofisi Başkanı Andriy Yermak açıklamada bulundu.

''HAP ALMASI GEREKENLERE ALDIRMIYORUZ''

Yermak, Ukrayna’daki Donetsk, Luhansk, Herson ve Zaporijya bölgelerinin Rusya'ya bağlanmasına yönelik anlaşma için Moskova'da düzenlenen imza töreni sırasında sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Ukrayna'nın bir bütün olduğunu vurgulayan Yermak, "Çalışmaya devam ediyoruz ve Ukrayna topraklarını kurtarıyoruz. Hap alması gerekenlere de aldırmıyoruz." ifadelerini kullandı.

Putin'in 4 bölgeyi ilhak etmesinin ardından Ukrayna'dan ilk açıklama: Hap alması gerekenlere aldırmıyoruz

AB'DEN RUSYA'NIN İLHAKINA İLK TEPKİ

Putin'in tepki çeken açıklamalarından dakikalar sonra AB ülkelerinin liderlerinden ortak bir açıklama geldi. Açıklamada, Rusya'nın Ukrayna'nın doğusundaki bölgeleri ilhakının yasa dışı olduğunu ve ilhakı asla tanımayacaklarını bildirildi.

"Ukrayna'nın bağımsızlığı, egemenliği ve toprak bütünlüğünü daha fazla ihlal için Rusya'nın bahane olarak uydurduğu yasa dışı referandumları da bunların sahte ve yasa dışı sonuçlarını tanımıyoruz ve asla tanımayacağız. Bu yasa dışı ilhakı asla tanımayacağız. Bu kararlar yok hükmündedir ve hiçbir yasal etki oluşturamaz. Kırım, Herson, Zaporijya, Donetsk ve Luhansk Ukrayna'ya aittir. Tüm ülkelere ve uluslararası kuruluşlara bu yasa dışı ilhakı kesin surette reddetmeleri çağrısında bulunuyoruz."

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...