Tgrt Haber
05 Nisan 2022 10:18 - Güncelleme : 05 Nisan 2022 10:33

Polonya Başbakanı Morawiecki’den Macron’a sert sözler: Neyi başardınız?

Rus birliklerinin Ukrayna’nın başkenti Kiev’e yakın olan Buça şehrine yönelik sivil katliamı dünya kamuoyuna oturdu. Putin ile defalarca görüşen ancak herhangi bir somut adım attıramayan Fransa Cumhurbaşkanı Macron’a Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki çok sert sözlerle yüklendi.

Polonya Başbakanı Morawiecki’den Macron’a sert sözler: Neyi başardınız?

Rusya Devlet Başkanı Putin’in emri ile birlikte Rus birlikleri Ukrayna topraklarına girerek bomba yağdırdı. Ukrayna ordusu ve sivil direniş karşısında bazı bölgelerden çekilmek zorunda kalan Rus birliklerinin geride bıraktığı acı tablo ise gündeme oturdu. Son olarak Kiev bölgesindeki Buça şehrinde yaşanan insanlık dramı kameralara saniye saniye yansıdı.

SİVİLLERİN CANSIZ BEDENLERİ HER YERDE

Sivillerin cansız bedenleri sokaklarda ve evlerde bulundu. Ukraynalıların bazılarının bisiklet ile bazılarının ise elleri arkadan bağlanarak infaz edilmiş şekilde bulunan cesetlere dünyayı ayağa kaldırdı.

POLONYA’DAN MACRON’A SERT SÖZLER

Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki, sivillerin katledilmesine ilişkin uluslararası bir tepkinin ortasında Rus lider Putin ile telefon görüşmesi yapan Macron'u sert sözlerle eleştirdi.

“NEYİ BAŞARDINIZ?”

Düzenlediği basın toplantısında Fransa Cumhurbaşkanı Macron'a hitap eden Morawiecki, 'Putin ile kaç kez görüştünüz, neyi başardınız? Gerçekleşen eylemlerden herhangi birini durdurdunuz mu?' ifadelerini kullandı

'HİTLER İLE MÜZAKERE EDER MİSİN?'

Başbakan sözlerini şöyle sürdürdü;

'Suçlularla pazarlık yapılmamalı, onlarla savaşılmalı...Hiç kimse Hitler'le pazarlık yapmadı. Hitler, Stalin, Pol Pot ile müzakere eder misiniz?

FRANSA'DAN İLK CEVAP

Morawiecki'nin sözlerine cevap Macron'dan değil Fransa Cumhurbaşkanlığı Ofisi'nden geldi. Yapılan yazılı açıklamada Putin'in batılı ülkelerin taleplerini anlaması için iletişim kanallarının açık olmasının önemine vurgu yapıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...