Tgrt Haber
09 Ağustos 2022 13:47 - Güncelleme : 09 Ağustos 2022 16:21

Pakistan’daki Muharrem ayı etkinliğinde facia: 6 kişi hayatını kaybetti

Pakistan’ın Sindh Eyaleti'nde düzenlenen Muharrem ayı etkinliğine büyük bir facia yaşandı. Törende sıcak hava ve kalabalık nedeniyle fenalaşan 6 kişi hayatını kaybetti.

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Pakistan’daki Muharrem ayı etkinliğinde facia: 6 kişi hayatını kaybetti
Pakistan

Pakistan'ın Sindh Eyaleti'nde binlerce kişi Muharrem ayı törenleri için bir araya geldi. Tören sırasında havanın aşırı sıcak olması ve insan kalabalığından dolayı 100 kişi fenalık geçirdi. Yetkililerden en son yapılan açıklamada, fenalaşan 100 kişiden 6'sının hayatını kaybettiği aktarıldı.

FENALAŞANLAR HASTANEYE SEVK EDİLDİ

Yetkililer hayatını kaybeden 6 kişiden 3’ünün kimliklerinin Dil Sher, Hasan Pathan ve Mansur Ahmed olduğunu belirtti. Yetkililer ayrıca törende fenalaşanların Taluka Hastanesi'ne sevk edildiğini duyururken, törene katılanların sıcak hava ve Rohri kasabasının dar sokakları nedeniyle fenalaştığını belirtti.

ÇOK SAYIDA POLİS GÖREVLENDİRİLDİ

Pakistan’ın tüm şehirlerinde düzenlenen Muharrem ayı törenlerinde güvenliği sağlamak için bin 400 polis memuru görevlendirildiği ve etkinlik boyunca birçok yere güvenlik kamerası yerleştirildiği açıklandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...