Tgrt Haber
15 Haziran 2022 10:33 - Güncelleme : 15 Haziran 2022 10:40

Pakistan’da ekonomik krize bakan çözüm buldu: Vatandaş daha az çay içsin

Dünyanın en büyük çay ithalatçısı olan Pakistan’da yüksek enflasyon ve hızla değer kaydeden para birimleri sonrasında hükümetten ilginç bir açıklama geldi. Ülkenin Planlama ve Kalkınma Bakanı Ahsan İkbal, halka daha az çay içme yönünde çağrıda bulundu. İkbal, çay için borçlandıklarını hatırlatarak vatandaşlarının günlük çay içme limitinin bir veya iki olması gerektiğini söyledi.

Pakistan’da ekonomik krize bakan çözüm buldu: Vatandaş daha az çay içsin
pakistan,çay,Ahsan İkbal

Küresel çaptaki ekonomik kriz Pakistan’da döviz rezervini hızla eritti. Şubat ayında 16 milyar döviz rezervi bulunan ülkede Haziran’da bu rakam 10 milyarın altına düştüğü tahmin ediliyor.  Bu rakamın da Pakistan’da en fazla iki aylık ithalatını karşılamaya yeteceği belirtirken ülkeden krize yönelik bir çağrı sosyal medyada gündeme oturdu.

BAKANDAN VATANDAŞA: DAHA AZ ÇAY İÇİN

Pakistan Planlama ve Kalkınma Bakanı ve eski İçişleri Bakanı Ahsan İkbal vatandaşa “daha az çay için” diye çağrıda bulundu. Dünyanın en büyük çay müşterisi olduklarını söyleyen İkbal, “Halkımıza günlük çay tüketimini bir, iki bardağa düşürmesini istiyorum. Çünkü çayı borçla alıyoruz” dedi.

ÇAYDAN KESEREK KRİZ ÇÖZÜLÜR MÜ?

Ahsan İkbal’in bu çağrısı sosyal medyada viral olurken bu çağrıya şüpheyle yaklaşanların ve ülkenin ciddi finansal sorunlarının "çaydan keserek" çözülemeyeceğini düşünenlerin sayısı çok. Geçen aylarda da ülkenin en büyük şehri olan Karaçi'de yetkililer ihtiyaç olmayan bir dizi lüks tüketim malzemesinin ithalatını kısıtladı.

IMF İLE ANLAŞMA ASKIYA ALINDI

Ülkede yaşanan ekonomik kriz nedeniyle 2019’da IMF ile kurtarma paketi üzerine anlaşma sağlanmış ancak daha sonra Pakistan’ın finansal durumu nedeniyle askıya alınmıştı.

Kaynak: BBC
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...