Tgrt Haber
14 May 2022 10:20 - Güncelleme : 14 May 2022 10:32

Oligarkların ses kayıtları sızdı, Putin kan kanseri mi?

Rusya ve Ukrayna arasında savaş devam ederken Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in sağlığı tartışılıyor. Oligarkların basına sızan ses kayıtlarında söylenenler adeta duyanları şoke etti.

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: New Lines
Oligarkların ses kayıtları sızdı, Putin kan kanseri mi?

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısı sürerken Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in sağlık durumu yeniden gündeme geldi. Daha önce de tartışmaların odağında olan Putin, tavrı ve fiziksel durumuyla bir kez daha hastalık söylentilerinin merkezine oturdu. New Lines dergisinin ele geçirdiği ve yayınladığı ses kayıtlarına göre Putin’in sağlık durumu kritik. Batılı bir yatırımcı tarafından ele geçirildiği söylenen kayıtta, birbirleriyle konuşan iki Rus oligarktan biri Putin’in kan kanseri olduğunu ifade ediyor. 

PUTİN KAN KANSERİ

Oligark, Putin’in Covid konusunda aldığı önlemlerin ve kendisini ziyaret eden kişileri oturttuğu uzun masaların anlamının geçirdiği ameliyattan ve tedavi sürecinden kaynaklı olduğunu söylüyor. Kan kanseri oldukça ciddi ve tedavisi zor bir hastalık olarak biliniyor. Hatalık vücudun kendi savunma sistemine ve bağışıklığa zarar veriyor. Bu durum Koronavirüs salgının halen devam ettiği bu günlerde Putin’in yaptığı görüşmeler konusundaki hassasiyeti daha anlamlı hale geliyor. Ses kaydında yer alan oligark, Putin'in kan kanseri olabileceğini öne sürüyor. Kayıtta, Kremlin ile yakın bağları olan ve kimliğini korumak için sadece 'Yuri' olarak adlandırılan oligark, Putin'in yaşadığı düşünülen diğer rahatsızlıklarının da kan kanseri olmasıyla bağlantılı olabileceğini iddia ediyor.

"HEPİMİZ UMUYORUZ"

Ses kaydında Putin’i Ukrayna savaşını açıkça kınayan oligark, Rus liderin kanserden ya da en yakınlarından alacağı bir darbeyle ölmesini umduklarını ifade etti. New Lines dergisine konuşan bir uzman da bu tür semptomların ve Putin'in Covid-19'a karşı aşırı dikkatli olmasının kan kanseri tedavisinin bir işareti olabileceğini öne sürdü. Bu duruma dair verilen örneklerden biri ise Putin'in bel sorunlarıydı. Rus lider, savaş başlamadan önce sırtından ameliyat oldu. Putin'in giderek yüzünün şişmesi tedavi sürecinde steroid kullanımına işaret ediyor.

BİR TAKIM İŞARETLER

Bazı kaynaklar ise 69 yaşındaki Putin'in Parkinson hastası olduğunu iddia etti. Halk arasında eskisine oranla daha az gözüken Putin, ekran önünde ise makyaj hileleriyle daha iyi gözükmeye çalışıyor. Kremlin, Putin'in hangi görüntülerinin halka açıklandığı konusunda titiz olmasına rağmen, onun iyi olmadığına dair birtakım işaretleri saklamakta zorlanıyor. Putin 9 Mayıs’ta, Zafer Günü’nde Kızıl Meydan'da yürürken garip görünüyordu. Herkes topallığını gizlemek için böyle yürüdüğünü düşündü. Üstelik o gün Moskova’da hava nispeten ılık (9C) olmasına rağmen, geçit törenini izlerken kucağında bir battaniyeyle de görüldü.

Kaynak: New Lines
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...