Tgrt Haber
01 Eylül 2021 16:32

Öğrenci maskeyi takmamakta ısrar etti profesör istifa etti

Amerika Birleşik Devletleri'ndeki Georgia Üniversitesi'nde Irwin Bernstein adlı profesör, derste öğrencisinin maske takmaması nedeniyle istifa etti.

Öğrenci maskeyi takmamakta ısrar etti profesör istifa etti
öğrenci,,maske,,covid-19,,koronavirüs,

ABD'deki Georgia Üniversitesi'nde psikoloji bölümünde eğitim veren Profesör Irwin Bernstein, geçtiğimiz günlerdeki dersinde maskesiz gelen bir öğrenciyi uyardı ve maskesini takmasını istedi.

Adı açıklanmayan öğrenci, bir başka öğrenciden maske alıp taksa da burnunu kapatmadı. 88 yaşındaki profesör, şeker ve yüksek tansiyon hastası olduğunu ve Covid-19'un kendisini öldüreceğini söyledi ve yeniden öğrenciyi uyardı.

PROFESÖR DEFALARCA UYARDI

Fakat öğrenci, maskeyle düzgün nefes alamadığını söyleyerek burnunu kapatmayı reddetti. New York Post'un haberine göre, sabırlı davranan profesör, 15 dakika sonra öğrenciyi yeniden uyardı, öğrenci ise burnunu kapatmayı kabul etmedi.

Yaşlı profesör tahtaya, ''Maske yoksa ders de yok'' yazarak istifa etti. Profesör yaptığı açıklamada şunları söyledi:

''O an 'Hava Kuvvetleri'ndeyken ülkemi korumak için hayatımı riske attım. Ancak pandemide maskesiz bir öğrenciye ders vermek için hayatımı riske atmak istemiyorum' dedim. Kovid-19 son haftalarda yayıldığı için daha fazla endişeleniyordum. Bu yüzden biraz rahatladım.''

Georgia Üniversitesi ise istifa eden profesörün yerine bir başka akademisyen getirildiğini duyurdu. 

 

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...