Tgrt Haber
16 Ocak 2022 19:32

Nijerya'da köye silahlı baskın: En az 50 ölü var

Nijerya'da silahlı çetelerin köylere yönelik baskınlarına bir yenisi daha eklendi. Dankade köyüne düzenlenen silahlı saldırı sonucu aralarında asker ve polislerin de olduğu en az 50 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. Köydeki evleri ateşe veren saldırganların ayrıca çok sayıda kadın ve çocuğu ise yanlarında kaçırdıkları öğrenildi.

Nijerya'da köye silahlı baskın: En az 50 ölü var
NİJERYA,SALDIRI

Afrika'nın en kalabalık nüfuslu ülkesi Nijerya'da silahlı çete kâbusu bitmek bilmiyor. Ülkede son olarak bir köye düzenlenen baskın sonucu onlarca kişi yaşamını yitirdi.

DÜKKAN VE AMBARLARI ATEŞE VERDİLER

Nijerya'nın kuzeybatısında bulunan Kebbi eyaletine bağlı Dankade köyüne silahlı çeereler tarafından dün baskın yapıldı. Saldırı sonucunda en az 50 köylünün can verdiği bildirildi.

Köy sakinlerinden Abdullahi Karman Unashi basına yaptığı açıklamada, bölgedeki güvenlik güçlerinin geçen cuma günü yaşanan çatışmanın ardından geri çekilmesi ile silahlı çetenin dün erken saatlerde motosikletlerle köye baskın yaptıklarını aktardı. Saldırganların köydeki dükkanları ve tahıl ambarlarını yaktığını ifade eden Unashi, köydeki büyükbaş hayvanları da çaldıklarını açıkladı.

KADIN VE ÇOCUKLARI KAÇIRDILAR

Saldırıda 2 asker, 1 polisin de öldürdüğünü belirten Karman, Dankade'nin cemaat lideri ile çoğu kadın ve çocuklardan oluşan çok sayıda köylünün ise saldırganlar tarafından kaçırdığını söyledi.

Kaçırılan cemaat liderinin oğlu Didzi Umar Bunu ise saldırganların bugün erken saatlerde köye geri dönerek daha fazla evi ateşe verdiğini dile getirdi. Bunu, "Ne aradılar ne de fidye talebinde bulundular. Dankade köyü cesetlerle dolu" ifadelerini kullandı.

Kebbi eyaletinin komşusu Zamfara eyaletinde de geçen hafta silahlı çeteler 200 kişiyi öldürmüştü.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...