Tgrt Haber
25 Nisan 2024 06:49 - Güncelleme : 25 Nisan 2024 06:54

Netanyahu ve kurmaylarına uluslararası tutuklama emri iddiası! İsrail medyası yazdı

İsrail Ulusal Güvenlik Konseyi'nin, Başbakan Netanyahu, Savunma Bakanı Gallant ve Genelkurmay Başkanı Halevi hakkında uluslararası tutuklama kararı çıkarılması olasılığını değerlendirdiği iddia edildi. 

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: Anadolu Ajansı
Netanyahu ve kurmaylarına uluslararası tutuklama emri iddiası! İsrail medyası yazdı

7 Ekim'den bu yana Gazze'de korkunç katliam zincirleriyle sürdürdüğü soykırım girişimini daha da genişletmek isteyen İsrail'de rejim, üstlerine yönelecek uluslararası yaptırımlar konusunda da temkinli.

GİZLİ TOPLANTI SIZDI

İsrail basınında yer alan haberlerde Ulusal Güvenlik Konseyi'nin, Başbakan Binyamin Netanyahu, Savunma Bakanı Yoav Gallant ve Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi hakkında uluslararası tutuklama kararı çıkarılması olasılığını gündemine aldığını iddia etti.

Kanal 13 isimli  haber kanalında yer alan iddiaya göre, Ulusal Güvenlik Konseyi'nde, yapılan bir gizli toplantının detaylarına yer verildi. Haberde, "İsrail'de üst düzey yetkililerin edindiği bilgilere göre, Lahey'deki Uluslararası Adalet Divanı'nın (UAD), Netanyahu, Gallant ve Halevi hakkında tutuklama emri çıkarma ihtimali var" ifadeleri yer aldı.

Netanyahu ve kurmaylarına uluslararası tutuklama emri iddiası! İsrail medyası yazdı - 1. Resim

HOLLANDA, ÇEKYA VE AVUSTURYA'DAN DESTEK TALEBİ

Görüşmede, tutuklama emri ihtimaline karşılık İsrail'in karşı kampanya da dahil olmak üzere bir dizi "acil önlem alınmasını" onayladığı kaydedildi. Haberde, Netanyahu'nun UAD'nin muhtemel kararını engellemek için Hollanda, Çekya ve Avusturya'dan mevkidaşlarıyla görüşeceği aktarıldı.

GÖZLERİNİ YİNE ABD'YE ÇEVİRDİLER

Bu bağlamda, İsrail Stratejik İşler Bakanı Ron Dermer ve İsrail'in Washington Büyükelçisi Mike Herzog'un, ABD Kongresi ve ABD Başkanı Joe Biden yönetimiyle temaslarda bulunacağı belirtildi.

İsrailli yetkililerin, uluslararası tutuklama kararlarının, alt seviyedeki askerler hakkında değil "politika yapanlar hakkında" çıkmasını beklediğini belirtti.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...