Tgrt Haber

Nazi temalı düğüne tepki büyük! Hitler'in saltanatını kutladılar

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: New York Post
07 May 2022 12:44 - Güncelleme : 07 May 2022 13:31
Nazi temalı düğüne tepki büyük! Hitler'in saltanatını kutladılar

Meksika'da düğünlerini 'Nazi' temalı bir şekilde yapan çift Hitler'e yolladıkları selamla da beraber tüm dünyanın tepkisini çekti. İkilinin düğünü tarihleri bile Hitler'den esintiler taşıyordu.

Meksika'da yaşayan bir çift, hem nikahlarını hem düğünlerini hem de eğlencelerini Nazi Almanya'sından ilham alarak gerçekleştirdi. Tüm dünyadan tepki alan düğün Meksika'nın Tlaxcala'daki eyaletinde meydana geldi. Düğünde Nazi döneminin simgesel öğeleri bulunurken ikili, özel günlerini Nazi SS subaylarının üniformaları, gamalı haçlarla süslenmiş bir Volkswagen ve bir vejetaryen olan Adolf Hitler'in seçeceği şekilde bir düğün yemeğiyle süsledi.

Üstelik ikili, düğünlerini 77 yıl önce evlenen Hitler ve Eva Braun'un evlilik yıl dönümü olan 29 Nisan'da gerçekleştirdi. Damat Fernando, düğünle ilgili sorulara, “İnsanlar Hitler’in gerçek hikâyesini bilmiyor. Hitler bir vejeteryandı, ülkesini aşırı yoksulluktan kurtardı ve Birinci Dünya Savaşı'nda kaybettiği toprakları halkına geri verdi" diyerek cevap verdi.

Nazi temalı düğüne tepki büyük! Hitler'in saltanatını kutladılar

ÇOCUKLARININ İSİMLERİ NAZİ İSMİ

Fernando ve Josefina’nın iki çocuğu var. Büyük oğulları Reinhard, adını SS lideri General Reinhard Heydrich'ten alırken, kızlarının adı Hanna Gertrud, Führer'i savaş cephesinde kurtardığı iddia edilen Alman pilot Hanna Reitsch'e ve Ulusal Sosyalist Kadınlar Ulusal Birliği'nin eski başkanı Gertrud Scholtz-Klink'e ithaf edilmiş.

''YÜZÜME SİLAH DOĞRULTULDU''

Düğüne gelenlerin de bir çoğu Hitler destekçisiydi ve Alman tarzı askeri kıyafetler giyerek geldiler. Damat Fernando, düğüne gelen tepkilere şaşırmadığını, hayatı boyunca nefret dolu mesajlar ve ölüm tehditleri aldığını dile getirdi.

Genç adam yaşadıklarını "Babam ve amcalarım Nasyonal Sosyalizm'in takipçileri ve çocukluğumdan beri insanlarla yüzleşmek zorunda kaldım. Vuruldum, tükürdüm ve bir keresinde bir adam 'Nazi' diye bağırırken yüzüme silah doğrulttu” diyerek anlattı.

Nazi temalı düğüne tepki büyük! Hitler'in saltanatını kutladılar

TEPKİLER ÇIĞ GİBİ

Düğün Meksikalı Yahudi toplumundan da büyük tepki aldı. Yapılan açıklamada "Nazizmi savunan ve yücelten her türlü eylemi şiddetle kınıyoruz" ifadesi kullanıldı. 

Merkezdeki uluslararası ilişkiler direktörü Dr. Shimon Samuels bir basın açıklaması aracılığıyla, “Meksika, Holokost'un çarpıtılmasını ve her türlü ırkçılığı kınayan Birleşmiş Milletler kararına oy verdi. Ancak ne devletten ne de insan hakları örgütlerinden bu rezaleti kınayan herhangi bir tepki olmadı” dedi.

GELİNDEN EŞİNE DESTEK

Fernando ve Josefina'nın Yahudi cemaatine yönelik duyguları yerel raporlarda ele alınmadı. Gelin, ''Hikaye hakkında pek bir şey bilmiyordum ama kocam anlattı ve ben onu destekliyorum çünkü sorumlu bir kocam var'' dedi.

Kaynak: New York Post
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...