Tgrt Haber

NATO'dan müfttekilerine Ukrayna çağrısı: Daha fazla mühimmat gönderilmeli

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: Anadolu Ajansı
14 Mart 2024 15:52 - Güncelleme : 14 Mart 2024 15:57
NATO'dan müfttekilerine Ukrayna çağrısı: Daha fazla mühimmat gönderilmeli

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, NATO üyesi devletlere Ukrayna'ya daha fazla mühimmat gönderilmesi çağrısında bulundu.

Ukrayna-Rusya arasında 2 yıl önce başlayan savaş tüm şiddetiyle devam ediyor. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg de NATO karargahında İttifak'ın 2023 faaliyet raporuyla ilgili düzenlediği basın toplantısında bir çağrıda bulundu. 

Ukrayna'nın cesaretinin değil mühimmatının azaldığını belirten Stoltenberg, "NATO müttefikleri, Ukrayna'ya yeterli mühimmat sağlamıyor. Bunun savaş sahasına sonuçları her gün yansıyor" ifadelerini kullandı. 

"ACİL BİR İHTİYAÇ..."

Ukrayna'ya daha fazla mühimmat sağlamak ve harekete geçmek için gerekli kararların alınmasının acil bir ihtiyaç olduğunun aktaran Stoltenberg "Bu, benim tüm başkentlere mesajımdır" dedi.

NATO'dan müfttekilerine Ukrayna çağrısı: Daha fazla mühimmat gönderilmeli - 1. Resim

"SİYASİ İRADE MESELESİDİR"

Hem ABD hem Kanada hem de Avrupa'nın daha fazlasını yapmaları gerektiğinin altını çizen Stoltenberg, "Ukrayna'ya ihtiyaç duyduklarını sağlayabilecek ekonomiye sahibiz. Bu, kararların alınması ve Ukrayna'ya desteğin önceliklendirilmesi konusu da siyasi irade meselesidir. Bu nedenle savunma sanayisine daha fazla yatırım yapılması yönünde kararlara ihtiyacımız var" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...