Tgrt Haber
11 Ekim 2022 09:21 - Güncelleme : 11 Ekim 2022 09:42

Mülteci ödülü alan Merkel’den Türkiye’ye övgü dolu sözler

BM Mülteciler Yüksek Komiserliği tarafından ‘Nansen Mülteci Ödülü’ kazanan Merkel ödül töreninde Türkiye’ye övgü dolu sözler kullandı. Orta Doğu’dan 3.8 milyon mülteciyi Türkiye’nin ağırladığını hatırlatan Merkel ayrıca Almanya’nın da büyük bir yük üstlendiğini söyledi.

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Mülteci ödülü alan Merkel’den Türkiye’ye övgü dolu sözler
Merkel,,almanya,,Nansen Mülteci Ödülü,,mülteci

2015 ve 2016 yıllarında yaşanan mülteci krizi nedeniyle 1.2 milyondan fazla  mülteci ve sığınmacıyı kabul eden Almanya’da dönemin başbakanı Angela  Merkel BM tarafından ‘Nansen Mülteci Ödülüne’ layık görüldü. İsviçre’nin Cenevre kentinde yapılan ödül töreninde konuşan Merkel, ödülü yardımsever insanlara adadığını söyledi ve görevliler ile sivil toplum kuruluşlarına da teşekkür etti.

TÜRKİYE’NİN AĞIRLADIĞI MÜLTECİYİ HATIRLATTI

Türkiye’nin ev sahipliği yaptığı mülteci sayısına da dikkat çeken Merkel, “Türkiye, Orta Doğu'dan 3,8 milyon mülteciyi ağırladı" dedi. Türkiye’nin mülteci krizi yaşandığı dönemde daha büyük bir yük üstlendiğini söyleyen Merkel, sığınmacıların güvenli bir şekilde dönebilmeleri için çözümler bulunması gerektiğini ifade etti.

NANSEN MÜLTECİ ÖDÜLÜ NEDİR?

Adını Norveçli kaşif, bilim adamı, diplomat ve hümanist Fridtjof Nansen'den alan ödül, 1954'ten beri her yıl UNHCR tarafından mültecilerin, ülke içinde yerinden edilmiş kişilerin veya vatansız kişilerin korunmasına olağanüstü katkılarda bulunan bir kişi, grup veya kuruluşa verilmektedir.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...