Tgrt Haber
11 Nisan 2022 15:10 - Güncelleme : 13 Nisan 2022 12:49

Minik kız Kinder kurbanı! Annenin sözleri yürekleri dağladı

İngiltere’de yaşayan küçük kız Brooklyn-Mai, geçtiğimiz hafta Salmonella krizi ile gündeme gelen Kinder Sürpriz çikolatayı yedikten sonra hastalandı. Gözü yaşlı annenin sözleri yürekleri dağladı.

Kinder Sürpriz çikolatalarının üretimi durdurulmuştu.
Kinder Sürpriz çikolatalarının üretimi durdurulmuştu.

Geçtiğimiz hafta Kinder Sürpriz çikolatasında tespit edilen Salmonella bakterisi krizi devam ediyor. Sürpriz yumurtanın en küçük kurbanı ise 3 yaşındaki minik Brooklyn-Mai… Küçük kızın annesi Charlotte Wingfield, Brooklyn-Mai'yi kreşten aldıktan sonra kötü olduğunu fark etti. Daha önce kızını bu denli kötü görmediğini belirten anne, 24 saat boyunca kızının başında bekleyerek durumunu takip etti. 

BAŞTA ANLAM VEREMEDİLER

Ateşi 39'un üzerine çıkan küçük kızın annesi, böyle bir felaketin yaşanacağını tahmin etmediklerini söyledi. 4 gün boyunca 12 saatin haricinde kızının sürekli uyuduğunu söyleyen anne, ''Ölü gibiydi, cansızdı'' dedi. Yaşadıkları kötü günlerin ardından bir süre sonra kızının yeniden toparlandığını söyleyen anne, herkesi kinder çikolataları konusunda uyardı.

ÖNCE BÖCEK ENFEKSİYONU SANDILAR 

İlk başka doktorlar bunun viral bir böcek olduğunu düşündü. Anne Charlotte, "Gözlerinin ardında ruhu yok gibiydi. Çok maceracı ve aktif kızımın böyle olduğunu görmek ve onu öyle hatırlamak yürek parçaladı.'' ifadelerini kullandı. 

Hollanda ve Belçika'yla, Arlon kentindeki Ferrero çikolata fabrikasında üretilen Kinder Sürpriz başta olmak üzere tüm ürünlerin toplatılmasına karar vermişti. Belçika Gıda ve Tüketici Ürün Güvenliği Kurumu, 15 Aralık'ta tespit edilen bakteri konusunda resmi makamları bilgilendirmeyen Ferrero'nun ruhsatını askıya almıştı. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...