Tgrt Haber
20 Ocak 2021 17:26

Madrid'de şiddetli patlama

İspanya'nın başkenti Madrid'de, şehir merkezinde bir binada gaz kaçağı nedeniyle meydana gelen patlamada 2 kişinin hayatını kaybettiği, en az 2 kişinin yaralandığı bildirildi.

Madrid'de şiddetli patlama
İSPANYA,PATLAMA

Yerel saatle 15.00 (TSİ 17.00) sıralarında Madrid'in merkezindeki Puerto de Toledo Mahallesi'nde bir apartmanda patlamada oldu.

Madrid Belediye Başkanı Jose Luis Martinez Almeida, patlamanın gaz kaçağı nedeniyle meydana geldiğini, olayda 2 kişinin yaşamını yitirdiğini, en az 2 kişinin de yaralandığını açıkladı.

Bir görgü tanığı, patlamanın meydana geldiği binada oturduğunu, eve girerken gaz kokusu aldığını söyledi.

Görgü tanığı, patlamanın çok şiddetli olduğunu belirterek, "Yer yerinden oynadı. Sokağın ve binanın durumu korkunç. İnsanlar yerde yatıyor, tam bir kaos var." ifadelerini kullandı.

Öte yandan bazı görgü tanıkları çok sayıda yaralının olduğunu söyledi.

Patlamanın olduğu binanın önünde yolda park halindeki araçların büyük bölümü zarar görürken, sivil koruma, itfaiye ve sağlık ekiplerinin bölgeyi güvenlik koridoruna aldığı bildirildi.

Binanın yanında bir yaşlı bakımevinin, okul ve kilisenin bulunduğu belirtildi.

Dışişleri Bakanlığı İspanya’ya başsağlığı diledi

Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, “İspanya'nın başkenti Madrid'de bir binada meydana gelen şiddetli patlamada ölü ve yaralılar olduğu üzüntüyle öğrenilmiştir. İspanyol halkı ve Hükümetine taziyelerimizi sunuyor, yaşamını yitirenler için başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz” denildi.

Patlama bölgesi yakınlarında bulunan huzurevi boşaltıldı:

Madrid'de meydana gelen patlama sonrası ilk görüntüler:

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...