Tgrt Haber
22 Nisan 2024 02:36 - Güncelleme : 22 Nisan 2024 02:39

Lübnan'da İsrail'e ait İHA düşürüldü! 

Son günlerde Orta Doğu'da tırmanan gerilim karşılıklı saldırılarla geriliyor. İsrail'in Lübnan'a yaptığı saldırıların ardından Hizbullah Hareketi, İsrail ordusuna ait İHA'yı Lübnan'da düşürdüğünü duyurdu.  

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: Anadolu Ajansı
Lübnan'da İsrail'e ait İHA düşürüldü! 

Orta Doğu'da İsral-İran arasındaki gerilim tırmanarak devam ediyor. İran'ın dronlu saldırılarına ve Lübnan'da Hizbullah'ın saldırılarına karşılık vermek isteyen İsrail, Hizbullah'a zaman zaman saldırı düzenlerken bu sefer Hizbullah Hareketi tarafından engellendi. 

Hizbullah kanadınan yapılan açıklamaya göre, Lübnan'ın güneyinde bir adet İsrail İHA'sı düşürüldü.  

"HAVA SAHASINI İHLAL ETTİ" 

Açıklamaya göre, Lübnan'ın Aişiye bölgesinde, düşman olarak nitelendirilen bir Hermes-450 İHA, Lübnan hava sahasını ihlal ederken düşürüldü. 

Lübnan'da İsrail'e ait İHA düşürüldü!  - 1. Resim

Açıklamada İHA'nın nasıl düşürüldüğüne dair ayrıntılar yer almadı. İsrail ordusu ise bu olayla ilgili henüz bir beyanatta bulunmadı. 

İsrail ordusu ile Hizbullah arasında 8 Ekim 2023'ten beri devam eden çatışmalarda, 283 Hizbullah mensubu, 54 Lübnanlı sivil, 19 Emel Hareketi, 13 Hamas, 12 İslami Cihad mensubu ile 7 İsrailli sivil ve 12 asker hayatını kaybetti. 

 

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...