Tgrt Haber

Londra saldırısı kurbanlarından biri Türk

23 Mart 2017 15:22
Londra saldırısı kurbanlarından biri Türk
Londra,Aysha Frade,Londra saldırısı

İngiltere'nin başkenti Londra'da dün gerçekleşen terör saldırısının kurbanlarından biri, London College'ta öğretmenlik yapan Kıbrıs asıllı Aysha Frade

İngiltere’nin başkenti Londra’da dün yaşanan terör saldırısında hayatını kaybedenlerden birinin Kıbrıs Türk kökenli Ayşe Frade olduğu öğrenildi.
Annesi İspanyol babası ise Kıbrıslı Türk olan 43 yaşındaki Ayşe Frade’in 8 ve 11 yaşlarında iki kız çocuk annesi olduğu belirtildi.

DLD College London’da İspanyolca öğretmenliği yapan İngiltere doğumlu Ayşe Frade’in Portekiz asıllı İngiliz vatandaşı John Frade ile evli olduğu kaydedildi.
Ailesi ve sevenlerinin büyük şok yaşadığı saldırı sonrası, Ayşe Frade’in Facebook hesabı, anı sayfasına dönüştürüldü.

İddialara göre Reuters haber ajansının dün geçtiği görüntülerde bir otobüsün altında hareketsiz şekilde yatan kadının Aysha Frade olduğu belirtiliyor.

İngiltere'yi kana bulayan saldırının ardından Başbakan May, tüm dünyada canlı yayınlanan açıklamasında kurbanlar arasında 12 Britanya vatandaşıyla birlikte Fransız öğrenciler, iki Romanyalı, dört Güney Koreli, iki Yunan, bir Alman, bir Polonyalı, bir Çinli ve bir ABD'li olduğunu duyurdu.

İngiltere doğumlu saldırganın gizli servis MI5 tarafından araştırıldığı ortaya çıktı.

Saldırıda kullanılan aracın kiralandığı Birmingham'da polis birçok adrese baskın düzenledi, sekiz kişi gözaltına alındı.

Polise göre, Londra'yı kana bulayan saldırgan yalnız başına hareket etti. Başka şehirlerde de baskınların yapıldığı bildiriliyor.

Londra saldırısı kurbanlarından biri Türk

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...