Tgrt Haber
13 Nisan 2022 18:36 - Güncelleme : 13 Nisan 2022 18:41

Fransa’da cumhurbaşkanı adayı Le Pen’den NATO açıklaması: Seçilirsem çıkacağız

Fransa’da cumhurbaşkanlığı seçiminde Macron ile ikinci tura kalan aşırı sağcı Marine Le Pen, seçimi kazanması durumunda Fransa’nın NATO’nun birleşik komutanlığından çekeceğini söyledi.

Fransa’da cumhurbaşkanı adayı Le Pen’den NATO açıklaması: Seçilirsem çıkacağız

Fransa’da geçtiğimiz hafta sonu yapılan cumhurbaşkanlığı seçiminde oyların yüzde 28,1’ini alan Macron ile oyların yüzde 23,5’ini alan Le Pen ikinci tura kaldı. 24 Nisan’da yapılacak olan ikinci tur seçimleri sonucunda Fransa’da yeni cumhurbaşkanı 13 Mayıs’ta görevi devralacak.

LE PEN: NATO’DAN ÇEKİLECEĞİZ

Cumhurbaşkanı adayı Le Pen ve Macron kameraların karşısına geçerek seçmeni ikna etmek için çabalarını sürdürüyor. Ulusal Birlik Partisi lideri aşırı sağcı Marine Le Pen, verdiği röportajda ilginç bir açıklamada bulundu. Le Pen cumhurbaşkanı seçilmesi durumunda; Fransa'yı NATO'nun birleşik komutanlığından yani askeri kanadından çekeceğini söyledi.

DAHA ÖNCE DE SÖYLEMİŞTİ

Rusya ile NATO arasında daha yakın ilişki kurulması gerektiğini söyleyen ve buna destek vereceğini belirten Le Pen; daha önce ifade ettiği "NATO'dan çekilme" vaadini yineledi.

MACRON: NATO’NUN BEYİN ÖLÜMÜ GERÇEKLEŞTİ

Mevcut Fransa cumhurbaşkanı Macron da 2018 yılında "NATO'nun beyin ölümü gerçekleşti" demişti.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...