Tgrt Haber
07 May 2022 11:18 - Güncelleme : 07 May 2022 12:37

Kuzey Kore Japon Denizi'ne 'şüpheli' bir füze fırlattı! Japonya alarma geçti

Güney Kore ile Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne doğru 'şüpheli' bir füze fırlatıldığını duyurdu. Japonya'nın münhasır ekonomik bölgesinin dışına düştüğü tahmin edilen füze nedeniyle Japonya hükümeti alarma geçti.

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Anadolu Ajansı, İHA
Son denemeyle Kuzey Kore, 2022 başından bu yana 14. kez füze denemesi yapmış oldu.
Son denemeyle Kuzey Kore, 2022 başından bu yana 14. kez füze denemesi yapmış oldu.

Birleşmiş Milletler yaptırımları ve ululararası kamuoyunun tepkilerine rağmen nükleer silah ve balistik füze programını hiçbir şekilde iptal etmeyen Kuzey Kore, gerilimi artıracak bir hamle daha yaptı. Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı, Pyongyang'ın denizaltından fırlatıldığı değerlendirilen yeni bir balistik füzeyi Japon Denizi istikametine doğru ateşlediğini duyurdu. Kuzey Kore'nin doğu kıyısındaki Sinpo civarından 14.07 civarında fırlatıldığı belirtilen füze, Japonya Savunma Bakanlığı ve sahil güvenlik güçleri tarafından da doğrulandı. 

JAPONYA ALARMA GEÇTİ

Japonya'nın münhasır ekonomik bölgesinin dışına düştüğü tahmin edilen füze nedeniyle Japonya hükümeti alarma geçerken, Japonya Başbakanı Fumio Kishida hükümet kurmaylarına gerekli bilgileri toplama ve tüm önlemleri alma talimatı verdi. Ayrıca Japonya Başbakanlık Ofisi bünyesinde bir kriz masası oluşturuldu. Kuzey Kore'nin son füze denemesi, Pyongyang'ın bu yılki 14. silah testi olarak kayıtlara geçti.

NE TÜR BİR FÜZE BİLİNMİYOR

Kuzey Kore'nin doğu kıyısı açıklarına fırlatılan füzenin ne kadar uzaklığa ateşlendiği ve ne tür bir füze olduğu belirtilmedi. Japonya Savunma Bakanlığı da ateşlenen füzenin balistik olabileceğine dair bir açıklama yaptı.

Kaynak: Anadolu Ajansı, İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...