Tgrt Haber
18 Ekim 2023 17:11 - Güncelleme : 18 Ekim 2023 17:16

Kuzey Irak’ta Harir ve Ayn el-Esad askeri üslerine saldırı! ABD güvenlik kaynaklarından açıklama

Irak’ta ABD askerlerinin bulunduğu Harir Askeri Hava Üssü ve ve Ayn el-Esad Askeri Üssü'ne insansız hava aracı ile saldırı düzenlendiği bildirildi. ABD güvenlik kaynakları saldırıyla ilgili bilgi verdi.

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Kuzey Irak’ta Harir ve Ayn el-Esad askeri üslerine saldırı! ABD güvenlik kaynaklarından açıklama
abd,erbil,askeri üs

İsrail'in Gazze’deki Al Ahli Arab (Baptist) Hastanesi’ni hedef alan ve 471 kişinin öldüğü saldırının ardından, başta Bağdat olmak üzere birçok kentte İsrail ile ABD karşıtı protestolar düzenleniyor. Irak'ın kuzeyindeki Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin (IKBY) Erbil kentinde, ABD askerlerinin bulunduğu Harir Askeri Hava Üssü ve ve Ayn el-Esad Askeri Hava Üssü'ne İHA saldırısı düzenlendi.

ÖLÜ YA DA YARALI YOK

Yerel kaynaklar tarafından yapılan açıklamada, saldırının “Aksa Tufanı Destek Operasyonu” adlı bir grup tarafından üstlenildiği belirtildi. Grup tarafından yayınlanan bildiride, “Irak’ın kuzeyindeki ABD Harir Askeri Üssü’ne saat 12.00’de İHA ile saldırı düzenlendi” ifadeleri kullanıldı. Saldırıda ölü ve yaralı bildirilmezken, ABD'li güvenlik kaynakları saldırının püskürtüldüğünü açıkladı.

“SALDIRI PÜSKÜRTÜLDÜ”

Öte yandan, ABD’li kaynaklara dayandırılan yerel basında çıkan haberlerde sabah saatlerinde Anbar ili yakınlarında yer alan ve ABD askerlerinin bulunduğu Ayn el-Esad Askeri Üssü’ne de saldırı düzenlediği ve söz konusu saldırının püskürtüldüğü belirtildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...