Tgrt Haber
25 Temmuz 2022 10:38 - Güncelleme : 25 Temmuz 2022 11:08

Kremlin'de 'Putin'in yerine kimin geçeceği' hareketliliği! En güçlü aday hazırlıklara başladı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in kanser olduğu ve dublör kullandığı iddiaları sürerken ortaya yeni bir iddia daha atıldı. İddiaya göre, Putin'in hastalığının kötüye gitmesi durumunda yerine geçecek isim şimdiden belli, Kremlin'de üst düzey görevde olan Dmitriy Kovalev kolları sıvadı.

Kremlin'de 'Putin'in yerine kimin geçeceği' hareketliliği! En güçlü aday hazırlıklara başladı
ukrayna,rusya,vladimir putin,kremlin

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in hasta olduğu, günden güne de hastalığının kötüye gittiği iddiaları dünya basınında geniş yer bulurken geçtiğimiz günlerde Ukrayna Putin'in dublör kullandığını hatta Tahran'daki 3'lü zirve için dublörünün de yanında olduğu ve kırmızı halıda yürüyen kişinin Putin olmadığını öne sürdü. Hastalığı nedeniyle yakın zamanda görevi de bırakacağı iddia edilen Putin için yeni bir iddia daha ortaya atıldı. 

İddiaya göre, Putin'in hastalığı kötüye gitmeye devam ediyor bu yüzden sık sık dublör kullanmak zorunda kalıyor. Bu durum Kremlin'i de hareketlendirdi. İngiliz basınının iddialarına göre, Kremlin'de üst düzey bir görevde bulunan ve başarılı olarak görülen 36 yaşındaki Dmitriy Kovalev, Putin'in ardından görevi devralmak için hazırlıklara başladı. Kovalev'in en güçlü adaylardan biri olduğu da iddia edildi.

Kremlin'de 'Putin'in yerine kimin geçeceği' hareketliliği! En güçlü aday hazırlıklara başladı

Dmitriy Kovalev'in 9 Mayıs'ta Rusya'da gerçekleşen Zafer Yürüyüşü sırasında sık sık Rus lider Putin ile fikir alışverişinde bulunduğu, bu şekilde de popülaritesinin arttığı da öne sürüldü. Bu detaylar doğrultusunda ise Kovalev'in, Putin'den daha acımasız bir lider olabileceği de belirtildi.

UKRAYNA: SİZCE BU PUTİN Mİ?

Ukraynalı tümgeneral Kirilo Budanov, geçtiğimiz günlerde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Tahran'a bir dublör getirdiğini, Rus uçağının İran'a iniş yapmasının ardından dublörün kırmızı halıdan geçerek yetkililerle bir araya geldiğini iddia etti. Aynı iddiayı Ukrayna istihbaratı da öne sürdü ve Putin'in dublör kullanmış olabileceğini açıkladı.

Kremlin'de 'Putin'in yerine kimin geçeceği' hareketliliği! En güçlü aday hazırlıklara başladı

Bu iddiaların ardından sosyal medyada gündem olan Putin'in topallayarak yürüyüşü yeniden konuşulmaya başlandı, normalden çok daha hızlı hareket ederek kameralar önünde görüntülenmek istemediği iddialar arasındaydı.

Konuyla ilgili Ukrayna'nın haber kanalı 1+1'e konuşan Budanov, "Ben sadece size ipucu vereceğim. Lütfen Putin'in uçaktan indiği anın görüntülerine bakın. Sizce bu Putin mi?" diye sordu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...