Tgrt Haber
08 Kasım 2022 10:56 - Güncelleme : 08 Kasım 2022 11:18

Kremlin yalanladı ABD doğruladı! Rusya ve ABD gizli gizli görüştü

Kremlin, ABD ile yapılan gizli görüşmeleri yalanlasa da ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, ''Kimle masaya oturduğumuzun farkındayız'' diyerek görüşmeleri doğruladı.

Kremlin yalanladı ABD doğruladı! Rusya ve ABD gizli gizli görüştü
abd,rusya,kremlin

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş 24 Şubat'tan beri tüm şiddetiyle devam ederken ABD basınından Wall Street Journal (WSJ), ABD ve Rusya'nın gizli görüşmesini yazdı. Gazete, Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan'ın Putin'in dış politika danışmanı Yuri Ushakov ve mevkidaşı Nikolai Potrushev ile görüştüğünü kaleme aldı. Haber, adı açıklanmayan ABD'li yetkililere dayandırıldı. 

Haberde, görüşmenin nedeni olarak Ukrayna'da nükleer silah kullanımına karşı uyarı ve çatışmaların tırmanma riskini azaltmak amacı güdüldüğü belirtildi. Kremlin, ABD ile masaya oturulduğuna dair iddiaları reddetse de ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan,  Washington ile Moskova arasındaki iletişim kanallarının Ukrayna'daki savaşa karşın açık olmaya devam ettiğini doğruladı. Sullivan, Kremlin ile teması, ulusal çıkarlar için sürdürdüğünü ve ABD heyetinin, "kimle masaya oturduklarının farkında olduğunu" söyledi Ayrıca Sullivan, Moskova ile teması korumanın, bu sorundan etkilenen tüm ülkelerin ulusal çıkarı olduğunu da kaydetti.

KREMLİN İDDİALARI REDDETTİ

Gizli görüşme iddiaları sonrası Rus kanadından bir açıklama gelmiş ve Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, "Washington ile Moskova arasında gizli görüşme iddiası Anglo-sakson medyasının yalanlarından biridir. İddiayla ilgili merak edilenlerin gazetenin kendisi veya Washington yönetimine sorulması gerek. Bize değil" demişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...